Mi a különbség az egyetem és a főiskola között?
Figyelt kérdés
2014. okt. 6. 06:57
1/4 anonim válasza:
Egyetem 5 év, főiskola 3-4 év. Egyetem valamivel komolyabb szint. (Én így tudom.)
3/4 anonim válasza:
Semmi, csak a neve. Bsc és Msc képzés van.
4/4 anonim válasza:
Azért ez nem teljesen igaz,hogy semmi,különben nem lenne külön egyetem és főiskola. Pl ott a Zsigmond Károly főiskola,ami főiskola és nem egyetem annak ellenére,hogy (internet szerint) van ott is msc.
Azt azért hozzáteszem,hogy külföldön,pl Bécsben teljesen máshogy van definiálva a főiskola és az egyetem ahogy én tudom. Főiskolák olyan szakokat indítanak,amik gyakorlatiasabbak,egyetem pedig ami tényleg mély tudásra készítenek fel. Ott elvileg nincs olyan szak,ami főiskolán és egyetemen is indul,szeparálva vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!