Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szóbeliztél már matekból...

Szóbeliztél már matekból érettségin?

Figyelt kérdés
Az érdekelne, hogy ki az akinek nem sikerült az írásbelije és hogy milyen volt az utána levő szóbeli és kik voltak jelen.
2010. jan. 20. 19:44
 1/7 anonim ***** válasza:
57%
tesómnak nem sikerült XD És szóbelizett és 3-ast kapott rá, azt mondta iyleneket kérdeztek hogy mi a váltószám a dm és m között....
2010. jan. 20. 19:47
 2/7 A kérdező kommentje:
júúúúúj... hát akkor van remény, van remény! :D
2010. jan. 20. 19:48
 3/7 anonim ***** válasza:

Ez úgy működik, hogy ha eléred a 10 pontot, de nem éred el a 20-at, akkor mehetsz szóbelizni.

A közép matek példák eléggé primitívek, ha megcsinálod az összes előző érettségi feladat sort (pl. a könnyű részét) akkor nagy valószínűséggel átmész.

A nehezebb részből meg úgyis össze lehet kaparni néhány pontot még akkor is, ha full béna vagy matekból.

Ha szóbelizned kell, akkor tételeket osztanak ki.

Ahányan buktak, azt a számot megszorozzák kettővel, és így jön ki a tételek száma.

Vagyis ha megbuktatok 3-an, akkor 6 szóbeli tétel lesz.

2010. jan. 20. 20:07
 4/7 A kérdező kommentje:
köszi szépen
2010. jan. 21. 09:09
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha nem sikerül az írásbeli, akkor mész szóbelizni. Ez az egyik szóbeli érettségi (pl. magyar) napján van. Ott van a komplett bizottság és egy szaktanár, jó esetben az, aki tanított. Ő beszélget el veled, esetleg ad fel írásbeli munkát is. Én nem voltam szóbelizni, egyik osztálytársam igen és ő pont velem párhuzamosan vizsgázott, onnan tudom.
2010. jan. 28. 09:34
 6/7 anonim ***** válasza:

azt a 20 pontot az első, könnyű résszel meg lehet szerezni. Én 3-as voltam világéletemben matekból, mégis a könnyű részt 100-ra megoldottam. Így már elvileg megvolt a 2.

A nehezebb részben pedig részfeladatokra adnak pontokat, vagyis ha kigyűjtöd az adatokat, lerajzolod az adott feladatot (rúd árnyékának hossza -> 3szöget szerkesztesz, pitagorasz..) és választ írsz. Még nem is számoltál, de állítom, már kaptál 4-5 pontot. 4-re érettségiztem, szóval nem nagy kunszt, ne a szóbelire hajts, hanem a könnyű, 20 pontos részre :P

2010. jan. 28. 18:49
 7/7 anonim válasza:
hát...én mindig ilyen 2-3 voltam matekból,gyakoroltam az érettségire régi feladatlapokkal amik könnyűek voltak összesezdtem mindegyikből legalább a 2re valót...erre ez a 2010es feladatlap kb 10x olyan nehéz volt mint a tavalyi meg azelőtti,amiket néztem,5 pont kellet volna a ketteshez és holnap mehetek szóbelizni belőle...^^ utálom egyébként nagyon a matekot.
2010. jún. 14. 13:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!