Szóbeliztél már matekból érettségin?
Ez úgy működik, hogy ha eléred a 10 pontot, de nem éred el a 20-at, akkor mehetsz szóbelizni.
A közép matek példák eléggé primitívek, ha megcsinálod az összes előző érettségi feladat sort (pl. a könnyű részét) akkor nagy valószínűséggel átmész.
A nehezebb részből meg úgyis össze lehet kaparni néhány pontot még akkor is, ha full béna vagy matekból.
Ha szóbelizned kell, akkor tételeket osztanak ki.
Ahányan buktak, azt a számot megszorozzák kettővel, és így jön ki a tételek száma.
Vagyis ha megbuktatok 3-an, akkor 6 szóbeli tétel lesz.
azt a 20 pontot az első, könnyű résszel meg lehet szerezni. Én 3-as voltam világéletemben matekból, mégis a könnyű részt 100-ra megoldottam. Így már elvileg megvolt a 2.
A nehezebb részben pedig részfeladatokra adnak pontokat, vagyis ha kigyűjtöd az adatokat, lerajzolod az adott feladatot (rúd árnyékának hossza -> 3szöget szerkesztesz, pitagorasz..) és választ írsz. Még nem is számoltál, de állítom, már kaptál 4-5 pontot. 4-re érettségiztem, szóval nem nagy kunszt, ne a szóbelire hajts, hanem a könnyű, 20 pontos részre :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!