Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek mennyivel fog...

Szerintetek mennyivel fog nőni azoknak a száma, akiket elbocsájtanak az egyetemről, mert bevezették a 6 sikertelen vizsga után elbocsátanak?

Figyelt kérdés

2014. szept. 21. 21:17
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk eddig öt volt a maximum tárgyanként, sztm ha valaki nem tud ötödik alkalommal sem levizsgázni egy tárgyból annak a létjogosultsága a felsőoktatásban elég megkérdőjelezhető. Egyébként lehet még egy hatodik vizsgád dékánival, de ezt a képzési idő alatt egyszer lehet eljátszani (nem tantárgyanként).

Ha elbocsátanak akkor lehet újrafelvételizni és mindent beszámítanak, ami teljesítve lett.

Így a fentiek tükrében én nem hiszem, hogy igazán nagy arányú lesz a változás.

(nem marketing szakon tanulok és dolgozom mellette, át lehet menni egy adott tárgyból ennyi vizsgalehetőséggel, figyelembe véve, hogy ezek a vizsgalehetőségek nem egy féléven belül vannak, mert általában egy félévben max háromszor vizsgázhatsz egy tárgyból, tehát általában 1,5 re oszlik el az összes vizsgalehetőség tárgyanként)

2014. szept. 21. 21:31
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
A választ nem tudom, de halkan megsúgom, hogy ez régen is így volt. Minden tárgyat maximum kétszer - ez hat vizsgalehetőséget jelentett - vehettél fel, valamint a tanulmányaid során egy tárgyat dékáni engedéllyel harmadszor. Régebben volt olyan megkötés is, hogy egy félévben minimum 15 kreditet el kellett érned. Ha ez nem volt meg, akkor két évre eltiltottak attól a szaktól. Ezzel szerintem nincs is gond. Amikor éppen a második mérnöki diplomám államvizsgájára mentem, találkoztam az egyik szaktársammal. Kiderült, hogy éppen az analízis vizsgájára igyekezett, ami első féléves tárgy. Pedig együtt kezdtük ezt a szakot. Hetedszer vette fel ezt a tárgyat. Szerinted ennek így van értelme?
2014. szept. 21. 21:36
 3/4 anonim ***** válasza:
Nálunk eddig is ennyiszer lehetett vizsgázni.
2014. szept. 21. 22:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Nincs jelentősége. Újra jelentkezel és amelyik vizsgád már megvolt azt beszámíttatod.
2014. szept. 23. 16:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!