Ha lesz középfokú nyelvvizsgám, nem kell bejárnom a nyelvórákra?
Figyelt kérdés
Most akarok a közeljövőben nyelvvizsgázni és csak érdekelne, hogy ha már úgyis meglesz a nyelvvizsgám, ami kell, hogy leérettségizhessek, be kéne járnom egyáltalán órára? Akkor már tök fölösleges lenne, nem?2014. szept. 21. 17:50
11/11 zabmester válasza:
Ez kamu, ne hidd el. Nem is értem, miért mondanak nektek ilyeneket a tanárok. Nyelvvizsga a DIPLOMÁHOZ kell, nem az érettségihez. Persze, jó, ha van, mert a felvételinél plusz pont a nyelvvizsga, de magához az érettségihez nem kell.
Viszont a nyelvvizsga nem is mentesít az órára járás alól. Ha úgy érzed, hogy már a kisujjadban van a dolog, akkor tegyél előrehozott érettségit, na akkor nem kell bejárnod. Én pl. 11.-ben érettségiztem angolból, de ezt is csak úgy lehetett, hogy előtte levizsgáztam a 12.-es anyagból is. Utána 12.-ben már nem kellett angolra bejárnom, hiszen már tettem osztályozóvizsgát az anyagból és le is érettségiztem belőle.
Tizedikben nem tudom, hogy ezt lehet-e, kérdezd meg a tanárodtól, bár szerintem nem fogja javasolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!