Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Matek-biosz vagy matek-kémia...

Matek-biosz vagy matek-kémia fakt?

Figyelt kérdés

10.-es vagyok, lassan faktválasztás, nem ártana döntenem. Mindenképpen reálos irányba szeretnék mozogni, gimi után is. A matek faktban biztos vagyok, kedvenc tantárgyam, kedvenc tanárom, mellé a fizikának, biosznak vagy kémiának lenne értelme. A fizikát nem szeretném, száraz, nem értem, csak beseggelem a jó jegyért, de nagyon nem szeretem. A bioszt és a kémiát nagyjából egyformán szeretem, egyik sem kifejezetten kedvencem. A kémia ragad rám, egyszer elolvasom az anyagot, és a 4-es minimum megvan. A biosz ilyen szempontból nehezebb, azt órákig is tanulhatom, mert a törzsek, osztályok meg minden ilyesmi között kb. el lehet veszni, és ez még mindig csak egy kis része a tantárgynak.

Nem tudom, mihez kezdjek, egyelőre talán egy hajszálnyival a kémia felé hajlok. Előre is köszönöm a válaszokat. :)

2014. szept. 18. 17:39
 1/6 anonim ***** válasza:
Van már elképzelésed a továbbtanulásról? Matek-fizikával műszaki irányba, matek-biológiával és matek-kémiával pedig természettudományi irányba tudsz mozdulni. Érdemes a biosz és kémia között az alapján választani, hogy melyiket szereted, melyik megy jobban, hiszen a fakt jól felkészít egy esetleges emelt szintű érettségire.
2014. szept. 18. 17:45
 2/6 A kérdező kommentje:
Mindenképpen természettudományos irányba szeretnék menni, minél több matek, és minél kevesebb fizika, annál jobb. :D Köszönöm a választ. :)
2014. szept. 18. 18:30
 3/6 anonim válasza:
Matek mellé érdemesebb kémiát, mint bioszt választani szerintem. Ha ragad rád, akkor meg pláne.
2014. szept. 23. 20:35
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, hosszas gondolkodás után én is így gondolom. :)
2014. szept. 25. 17:56
 5/6 anonim válasza:

Hú. Én is pont ilyen helyzetben vagyok most. Esetleg ha ezt Kérdező olvasod, megkérdezhetném, hogy mi történt azóta? Végül hova mentél továbbtanulni?

16/l

2018. márc. 28. 19:17
 6/6 A kérdező kommentje:
Végül megszerettem a fizikát, most mérnöknek tanulok. :)
2018. ápr. 24. 18:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!