Honnan tudom, hogy mik az emelt szintű biológia érettségi követelményei?
A hivatalosan meghirdetett témaköröket már megtaláltam a honlapon, de azt honnan tudom, hogy milyen részletesen kell?
Pl. ha szóról szóra tudnám a MOZAIK-os és a Lénárd-féle középiskolai biosz könyveket,akkor van rá garancia, hogy hibátlan lenne? Persze, ezt most csak képletesen értem.
Vagy ettől részletesebben kell?
Nincs tanárom...
Igen, ezt megtaláltam én is, csak nem tudom, hogy elég-e a középiskolai tankönyvekből készülnöm, vagy annál részletesebben kell.
Én úgy tudom, hogy emelten részletesebben kell, de a tankönyv jó alap.
Ha jól tudom nekünk Lénárd-féle könyvünk van, amiben a szövetekről 2 oldalt ír, de mi kb. 9 oldalon keresztül részleteztük A4-es füzetbe.
Te is emelten érettségizel? Vagy már leérettségiztél?
Akkor legjobb lenne egy tanárt keresnem, aki érettségiztet emelt szinten?
Részletesen kell persze, de azért a középiskolás könyvnek elégnek kell lennie. Miből tanulnál különben? Egyetemi tankönyvből?:)
Ajánlom a mozaikos könyveket, panemsulis biológia könyvet, ha esetleg nagyon elszánt vagy és tényleg érdekel is a biosz, akkor a Szerényi féle nagy fehér kétkötetes Biológia könyvet. (Ezekből szerezd be vmelyiket, amelyik szimpi)
A Lénárd szerintem nem elég részletes, bár vannak, amik jól le vannak benne írva.
Amit még tiszta szívből ajánlok: Sebőkné Orosz Katalin: Biológiaérettségi 3. - Emelt szint - Esszé típusú feladatok az írásbeli és szóbeli érettségire
Szerintem egyedül is fel lehet készülni (saját tapasztalat), persze tanárral biztosan könnyebb.
Ajánlom még a felvi.hu Emelt szintű biológia érettségi fórumát, ott találsz hasznos infókat (tételeket, könyveket illetően):)
"A hivatalosan meghirdetett témaköröket már megtaláltam a honlapon..."
Meg tudnád adni ennek a honlapnak a címét ?? Én is emelt biológia érettségire készülök és nekem is szükségem lenne az érettségi tételekre !!! előre is köszi !!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!