Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Nem érzem jól magam az egyetem...

Nem érzem jól magam az egyetem, más is volt már így? Van valami megoldás rá?

Figyelt kérdés

Elsőséves vagyok, még csak 1 hetet és 1 napot jártam suliba, de eléggé kivagyok, nem érzem magam jól.

Állítólag az egyetemi évek a legjobbak, de valahogy nekem nem.

Bejárós vagyok, 1-1 óra az út, eléggé lefáraszt az is, de bevállaltam.

Úgy érzem, hogy nem vagyok elég oda, ki fogok rostálódni, kibukok. Pedig még csak nem is egy orvos, mérnök vagy jogász szak.

Hiába voltak jeles érettségiim, emelt is, meg még nyelvvizsgám is van, de annyira nem érzem, hogy ez most sikerülhet.

Más is volt már így? Lett rá megoldása?

19/F

2014. szept. 15. 19:15
 1/9 anonim ***** válasza:
87%
Nem fogsz kibukni, ha csak nem direkt csinálod, mert depizel. Az egyetemi éveid akkor lesznek a legjobbak, ha olyat csinálsz, amitől jól érzed magad. Ha bulizni szeretsz, hát járj bulizni. Ha romkocsmázós-beszélgetősdi, akkor csináld azt. Ha nemzetközi konferenciákra akarsz járni, akkor keress olyan lehetőségeket és utazz sokat. Rajtad múlik, hogy jól érzed-e magad, vagy várod a sültgalambot.
2014. szept. 15. 19:28
 2/9 anonim ***** válasza:
87%

1 hét és 1 nap! A semmi. Az első év nagyon nehéz,az első félév meg nagyon fárasztó, amikor teheted, pihenj közben jól és eleget! a legtöbben azt érzik, nem fog menni, nem odavalóak- ez azért van, mert annyira más, mint az eddigi iskolák voltak.. Meg kell tanulni jegyzetelni, az előadásokon figyelni (a legtöbb esetben nincs is más,csak a jegyzeted!) és akkor egy idő után érzed majd, mennyivel jobb, mint kész más által leírt tankönyvből tanulni.

Fog menni, fel a fejjel. Ha jó idő van, sétálj egyet a természetben, amikor nincs elfoglaltság, a természet rendezi a lelkedet, olyan szép... :)

2014. szept. 15. 19:29
 3/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.
2014. szept. 15. 19:42
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is így voltam vele az első pár hónapban, Kérdező.

Ismerem az érzést, nem szerettem az évfolyamtársaimat, a suli nem tetszett, és a kibukás érzése is megvolt. De a legrosszabb az volt, hogy el kellett szakadnom otthonról, bár Te bejárós vagy.

A bejárást meg lehet szokni, egy óra utazás nem olyan sok, mondjuk Pesten nagyon sokan utaznak ennyit naponta. Úgyhogy ehhez kitartást!

A többi meg... szerintem még most próbálj meg összehaverkodni valamilyen évfolyamtársaddal, mert én pl. nem tettem meg anno (illetve rossz embereket fogtam ki), és most is egyedül kóricálok majd' mindig. Bár az én évfolyamom amúgy sem túl jó, de ez egyéni szoc. problem.

A egyetemhez én hozzászoktam, engem az motivált, hogy sikerültek az őszi zh-im. Előadásokról tavaly sokat ellógtam, mert mindig úgy éreztem, a föld alá döngöl, hogy milyen hülye vagyok. Ezt nem tudom, ajánljam-e. :-) (Sokat nem vesztesz, bár az idén én igyexem bejárni.)

A kibukásról: én úgy voltam vele, hogy egy évig büntetlenül kiiratkozhatok (amit aztán nem tettem meg, mert nem volt B tervem), aztán viszont már ha a maradás mellett döntök, muszáj komolyan venni... Mert ez főleg Rajtad múlik, hogy mennyire veszed komolyan. Meg kell szokni!

P.s.: sz.r volt elsősnek lenni, soha nem lennék újra, életem egyik legsz.rabb időszaka, de túléltem, és az extra örömmel tölt el.

Üdv.: másodéves csaj

2014. szept. 16. 06:33
 5/9 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a választ.
2014. szept. 16. 20:17
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
1 hét után nem érdemes kiborulni, bele fogsz jönni, ha nem adod fel. Az első 2 félév nem lesz könnyű, de aztán már gyerekjáték :) Nekem a 3. félévtől szembetűnően javult az átlagom, pedig nem tanultam többet, csak "megtanultam tanulni". Ha alapvetően érdekel és tetszik az adott szak, mindenképp érdemes megvárni az első év tapasztalatait.
2014. szept. 16. 20:31
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

24 éves vagyok, matek könyvet utoljára 5 éve láttam. Most kezdtem az egyetemet(levelezősön) és bámultam a táblára, mint borjú az új kapura. De győzködtem magam, hogy rendben, leírom amit felírt és otthon majd szépen leülök és újra átnézem, gyakorlok majd a példatárból. Mikroökonómia feladatokról nem is beszélve.

Nagyon biztatlak, hogy sikerülni fog!! Nem kell elkeseredni, hogy nem érted egyből, hiszen pont azért járunk egyetemre, hogy ÚJ dolgokat tanuljunk és fejlődjünk :) Nagyon sok kitartást kívánok!

Illetve szerintem mindenképp érdemes időről-időre készülni az órákra, mert könnyen beszakadhat a rengeteg anyag, ha a ZH előtti időkre halasztod, vagy vizsga előtti napra.

2014. szept. 17. 10:38
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én is így érzem most magam... Remélem jobb lesz :/ neked jobb lett?
2016. szept. 30. 14:15
 9/9 anonim válasza:
Pontosan így vagyok én is négyes, mint ahogy anno te voltál, annyi különbséggel hogy én már harmadéves vagyok. Én se jövök ki túl jól a szaktársaimmal (próbáltam haverkodni de vagy nem voltak partnerek, vagy csak szétváltak útjaink, találtak másokat és már nem érdeklődtek). Talán az egyetemi éveim a legrosszabbak, még talán az általános és a gimi is jobb volt ennél. Az ok amiért nem jöttem el, mivel már ez a harmadik évem (túl vagyok a képzés felén) és mégiscsak ki kéne már valahogyan bírni ezt. Bár vagy 4 tárgyam van ami ilyen csoportmunkás és én meg vagyok lőve, remélem engedi a tanár az önálló munkát máskülönben csúszás lesz a vége :/
2023. szept. 6. 15:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!