Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Óvónő szeretnék lenni, hol...

Óvónő szeretnék lenni, hol találok ehhez iskolát?

Figyelt kérdés

Most kezdtem a nyolcadikat, és egyik pillanatról a másikra rájöttem hogy nekem óvónőnek kell lennem :)

Pesten szeretnék ehhez szakközép iskolát keresni de az internet ez ügyben cserben hagyott...kérlek segítsetek!

(3-as tanuló vagyok körübelül)

2014. szept. 15. 16:31
 1/9 anonim ***** válasza:
2014. szept. 15. 16:33
 2/9 anonim ***** válasza:
89%

Minek keresnél ehhez szakközépiskolát?

Óvónő=óvodapedagógus

Érettségi után felsőoktatásba kell jelentkezned. Legtöbb esélyed gimnáziumból van bejutni.

2014. szept. 15. 16:48
 3/9 anonim ***** válasza:
#2 "Legtöbb esélyed gimnáziumból van bejutni." - Kérlek magyarázd meg ezt a logikátlan megjegyzést. Akkor lenne több esélye, ha plusz pont járna a gimnáziumból való továbbtanulásra, de mint tudjuk ez nem így van.
2014. szept. 15. 17:21
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem fejtettem ki a válaszomat, nem gondoltam, hogy érdekes részletesen egy nyolcadikos gyereknek. A jelenlegi törvényi szabályozás alapján a szakközépiskolai érettségi szakmát nem ad. (Ez régen nem így volt, de a köztudatba sehogy sem megy át az a fontos tény. Összesen szakmacsoportos érettségit tesz a szakközépiskolai tanuló.) Sokkal fontosabb hogy biztos alapjai legyenek a közismereti tárgyakból a diáknak, mint hogy pedagógiai szakterületbe belekapjon egy kicsit az oktatás. Ezért hogy minél sikeresebb legyen nem kell siettetni az időt, tanuljon irodalmat, nyelvet, matekot, törit stb..minél alaposabban, majd utána jöhet a szakképzettség megszerzése. A felvételi tárgyak is ezt követelik meg.

Szakközépiskolában szakmai tárgyakat csak a közismereti tárgyak óraszámának a rovására oktatnak. Ezért vélem úgy, hogy előny egy jó gimnázium annak aki pedagógus pályára készül, és hátrány a szakközép, nem azért mert plusz pont a felvételinél.

2014. szept. 15. 20:50
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia! Nincs már óvóképző szakközépiskola, így majd felsőoktatáson belül tudsz továbbmenni a kívánt szakra. Ehhez nyugodtan mehetsz gimnáziumba is, ha úgy gondolod és érettségi után pedig jelentkezhetsz tovább - ha Budapestre, akkor az ELTE TÓK-ra (én óvodapedagógus vagyok és ott végeztem, így ajánlani tudom - bár ez még igencsak messze van Neked.)

Mindenesetre középiskolai szinten nem tudod még ezt a szakmát tanulni, csak majd utána.

Sok sikert a felvételikhez!

2014. szept. 15. 21:47
 6/9 anonim ***** válasza:
ELTE-TÓK :)
2014. okt. 7. 16:10
 7/9 anonim válasza:
Olyan szakközépiskolát kell keresned, ahol van pedagógia szak, ilyen azt hiszem 3 van az országban, egy valahol az Alföldön egy Pesten (bár ebben nem vagyok biztos) és 1 Zalaegerszegen, én ide járok a Deákba, most vagyok 10-es és a szakmai gyakorlatokat illetve a közösségi szolgálatot is óvodában végezzük, valamint leginkább az óvodás korosztály sajátosságaira térünk ki :) Ide a felvételi átlag azthiszem 3,5 vagy 3,75-től van :)
2015. febr. 8. 20:02
 8/9 anonim válasza:
Illetve közvetlen az iskola mellett van kollégium :)
2015. febr. 8. 20:03
 9/9 anonim ***** válasza:
Köszke
2017. jún. 7. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!