Óvónő szeretnék lenni, hol találok ehhez iskolát?
Most kezdtem a nyolcadikat, és egyik pillanatról a másikra rájöttem hogy nekem óvónőnek kell lennem :)
Pesten szeretnék ehhez szakközép iskolát keresni de az internet ez ügyben cserben hagyott...kérlek segítsetek!
(3-as tanuló vagyok körübelül)
Minek keresnél ehhez szakközépiskolát?
Óvónő=óvodapedagógus
Érettségi után felsőoktatásba kell jelentkezned. Legtöbb esélyed gimnáziumból van bejutni.
Nem fejtettem ki a válaszomat, nem gondoltam, hogy érdekes részletesen egy nyolcadikos gyereknek. A jelenlegi törvényi szabályozás alapján a szakközépiskolai érettségi szakmát nem ad. (Ez régen nem így volt, de a köztudatba sehogy sem megy át az a fontos tény. Összesen szakmacsoportos érettségit tesz a szakközépiskolai tanuló.) Sokkal fontosabb hogy biztos alapjai legyenek a közismereti tárgyakból a diáknak, mint hogy pedagógiai szakterületbe belekapjon egy kicsit az oktatás. Ezért hogy minél sikeresebb legyen nem kell siettetni az időt, tanuljon irodalmat, nyelvet, matekot, törit stb..minél alaposabban, majd utána jöhet a szakképzettség megszerzése. A felvételi tárgyak is ezt követelik meg.
Szakközépiskolában szakmai tárgyakat csak a közismereti tárgyak óraszámának a rovására oktatnak. Ezért vélem úgy, hogy előny egy jó gimnázium annak aki pedagógus pályára készül, és hátrány a szakközép, nem azért mert plusz pont a felvételinél.
Szia! Nincs már óvóképző szakközépiskola, így majd felsőoktatáson belül tudsz továbbmenni a kívánt szakra. Ehhez nyugodtan mehetsz gimnáziumba is, ha úgy gondolod és érettségi után pedig jelentkezhetsz tovább - ha Budapestre, akkor az ELTE TÓK-ra (én óvodapedagógus vagyok és ott végeztem, így ajánlani tudom - bár ez még igencsak messze van Neked.)
Mindenesetre középiskolai szinten nem tudod még ezt a szakmát tanulni, csak majd utána.
Sok sikert a felvételikhez!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!