Elképzelhető, hogy 1-2 év múlva fizetős lesz a felsőoktatás?
Figyelt kérdés
Csak, mert én most módosítanék szakot, a mostanival sincs gondom, de már megérett bennem a döntés, megcélzom az orvosit és addig próbálkozom, amíg fel nem vesznek, addig pedig dolgozom. De ez a rendszer már annyira átláthatatlan számomra, és nem szeretnék rossz döntést hozni, ugyanis 1.5millió/félév az orvosi és ez csak a tandíj!:S2010. jan. 19. 15:39
1/6 A kérdező kommentje:
Állami félévem még nem ment el, viszont eddig minden a lehető legjobb, szóval simán lehetnék államis, meg költségesen már nem is szeretném ezt tovább folytatni.
2010. jan. 19. 15:40
2/6 anonim válasza:
Szerintem ilyen formában nem fogják megcsinálni, hogy holnaptól mindenki fizet. Pont ezért, amit írtál, hogy mondjuk az államis orvosisok közül akkor nem tudom hány tudná befejezni, ha hirtelen fizetnie kellene. Akkora tandíjra, még a maxos diákhitel is nagyon kevés.
Valamit csak kitalálnának, hogy "igazságosan" oldják meg, mert egy ilyenért rájuk gyújtanák a parlamentet szerintem.
3/6 A kérdező kommentje:
Igen, de én nem igazán vagyok otthon a jogszabályokban, hogy mit lehet és mit nem. Pl. az előző választáson, ha megszavazták volna, akkor onnantól gondolom a felvételizőknek már fizetnie kellene. Nyilván akik bent vannak még kifutnak és aztán? Mert az orvosira csak a felső tízezer járhatna akkor, ők meg nem hiszem, hogy ott fognak senyvedni. Bocsánat, lehet kicsit "hülye" kérdés volt, de most, hogy végre sikerült egyenesbe hoznom az életem, nem szeretném, hogy 1-2év felkészülés után érne ez a "meglepetés". Ha valaki tudna erről pontos információt adni, azt nagyon megköszönném. Persze nem tudhatjuk, hogy mi lesz, csak hogy elviekben lehetséges e? Jövőre fogom beadni, minden erőmmel azon leszek, hogy sikerüljön, de ha nem akkor utána még 1 évet biztos rászánnék, szóval érhetne közben ilyen meglepi?
2010. jan. 19. 16:12
4/6 A kérdező kommentje:
Úgy értem itt is van e "bejelentési idő", elvileg minden változást még ha cask az érettségit nézzük azt is előre 2 évvel kell, bár történtek már meredek dolgok.
2010. jan. 19. 16:13
5/6 anonim válasza:
Nem kellett volna akkor sem a full díjat kifizetni, csak hozzájárulást. AKi meg nagyon szarul teljesít, azt tették volna át rendesen fizetőssé.
6/6 A kérdező kommentje:
Most is úgy van, hogy a legrosszabb 10% átkerül, akkor mi lett volna a különbség? Szerintem nem így lett volna, de mint mondtam, én nem tudom, ezért várok ide minél több értelmes hozzászólást, de azért köszönöm az eddig véleményeket.
2010. jan. 20. 11:11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!