Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ha a BME-n első félévben nem...

Ha a BME-n első félévben nem sikerül a 0. matek ZH (és a pót meg a pótpót zh sem) akkor kirúgnak?

Figyelt kérdés

2014. szept. 13. 20:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
nem
2014. szept. 13. 20:42
 2/7 anonim ***** válasza:
Tudtommal a 0. zh csak egyszeri alkalom, nincs is pót meg pótpót belőle. Ez csak arra szolgál, hogy felmérje a hallgató jelenlegi tudását, és ha nem sikerül teljesítenie, akkor fel kell vennie egy tárgyat, amin keresztül újra átrághatja magát a középsulis anyagon.
2014. szept. 13. 21:17
 3/7 A kérdező kommentje:
decemberben van pót és pótpót
2014. szept. 13. 21:27
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez melyik karon van így? 3 éve járok ide, de még nem hallottam ilyenről.
2014. szept. 13. 21:43
 5/7 A kérdező kommentje:

GTK-s vagyok

úgy van, hogy ha nem sikerül valakinek a 0. zh első alkalommal, akkor két lehetősége van:

1. felveszi a bevezető matek tárgyat, abból 2 zh van, 50%-ot kell elérni

2. újraírja a 0. zh-t decemberben

2014. szept. 13. 21:50
 6/7 anonim ***** válasza:

Évek óta minden karon ugyanaz a 0. matek zh menete a BME összes karán. A Matematika Intézet szervezi, szeptemberben van az első, és valóban, decemberben még 2 pótalkalom. (Talán pont a TTK a kivétel, mivel ott speciálisabb a matek, de szerintem ott is úgy van.)

Ahogy írta a kérdező, ha valakinek nem sikerül, a bev. matek tárgy teljesítése pótolja a zh-t. Én annak idején nem is írtam meg, így lett +2 kreditem (az én karomon szab.vál.-nak elszámolható volt).

Ha nincs meg sem a 0. zh, sem a bev. matek teljesítve, akkor nem kaphatsz aláírást az első féléves matek 1 tárgyból, így azt nem is teljesítheted. Ez elég gáz, mert következő félévben újra fel kell venned, és csúszol, mert pár dolog azért épül a matekra. De emiatt nem rúgnak ki.

2014. szept. 14. 06:47
 7/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszi!
2014. szept. 14. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!