Ha a BME-n első félévben nem sikerül a 0. matek ZH (és a pót meg a pótpót zh sem) akkor kirúgnak?
GTK-s vagyok
úgy van, hogy ha nem sikerül valakinek a 0. zh első alkalommal, akkor két lehetősége van:
1. felveszi a bevezető matek tárgyat, abból 2 zh van, 50%-ot kell elérni
2. újraírja a 0. zh-t decemberben
Évek óta minden karon ugyanaz a 0. matek zh menete a BME összes karán. A Matematika Intézet szervezi, szeptemberben van az első, és valóban, decemberben még 2 pótalkalom. (Talán pont a TTK a kivétel, mivel ott speciálisabb a matek, de szerintem ott is úgy van.)
Ahogy írta a kérdező, ha valakinek nem sikerül, a bev. matek tárgy teljesítése pótolja a zh-t. Én annak idején nem is írtam meg, így lett +2 kreditem (az én karomon szab.vál.-nak elszámolható volt).
Ha nincs meg sem a 0. zh, sem a bev. matek teljesítve, akkor nem kaphatsz aláírást az első féléves matek 1 tárgyból, így azt nem is teljesítheted. Ez elég gáz, mert következő félévben újra fel kell venned, és csúszol, mert pár dolog azért épül a matekra. De emiatt nem rúgnak ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!