Milyen egy bölcsészeti szak valamilyen főiskolán?
Az hülyeség, hogy főiskolán nincs BTK, mert van.
De itt tényleg az a kérdés, hogy mit akarsz tudni? A BTK-hoz tartoznak a nyelvi szakok, a szabad bölcsészet, a kommunikáció és médiatudomány stb.
Én magyar szakos vagyok, olasz minorom van, mindkettő bölcsész szak, de akár matematikát, biológiát, pedagógiát vagy testnevelést is választhattam volna a magyar mellé.
Ha valaki komolyan veszi a szakját, akkor mindegyikre igaz, hogy vastag könyveket kell elolvasni, de természetesen az olvasást nem kell a vizsga előtti két napra halasztani.
Én a Nyíregyházi Főiskola bölcsészet szakára mennék,a szabad bölcsészetre.
Nyelvekkel nem lenne nagy kedvem foglalkozni,mert a mostani kétfajta( olasz és angol) nyelvórát se szeretem.Új nyelvbe nem vágnék bele,mert szerintem az nehéz lenne nekem.Amúgy sincs nyelvérzékem.
Szabad bölcsészetre mennék,a jogira és a tanárira nem mennék,mert tanárból sok van,keveset fizetnek.Az ügyvédi szakmához meg sok szabályt kell megtanulni szó szerint és én nem tanulom meg most se egykönnyen a verset.
Viszont lehet,hogy egykettőre meg fogom utálni az irodalom tantárgyat a fősulin,most is az van,hogy már nem örülök az irodalom órának,mert a tanár tollunkat füstölteti.
A szabad bölcsész diplomával mehetsz a mekibe dolgozni. Komolyan, ezt bölcsészként mondom.
Második válaszadó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!