Miért kell analízist tanulnunk?
Az arany se jó semmire: kis részét használja a félvezetőipar, picit többet az ékszerészek, de a többségét kibányásszák, finomítják, aztán bankok pincéiben tárolják.
Az analízis (egyebek mellett) megteremti a közgazdász diploma szűkösségét, amitől értékes lesz.
No meg az elméleti közgazdaságtan matematikailag megalapozott (vagy legalábbis úgy tesz), így kell hozzá. Általában jellemző az egyetemekre, hogy a napi praktikumnál mélyebb háttérismeretet ad. Én pl. középiskolai tanár vagyok, és rengeteg olyasmit tanultam, ami nem kerül elő a tanítás során. A fogorvos is tanul anatómiát, és nem csak a fejet kell tudnia, stb.
Deriválást lehet használni függvényanalízishez, kereslet-, kínálati-, jövedelem-, termelési (stb.) függvények minimum vagy maximum pontjának megkereséséhez, amit azért egy "igazi" közgazdász sűrűn szokott használni, a derivatívák a pénzügyi piacokon is jelen vannak, elemzők használják, egyébként a derivatívák irracionális eltávolodása miatt lett a világválság 2008-ban, szóval nembaj,ha ért hozzá egy közgazdász...
De egy turizmus vagy kereskedelem és marketing szakon pl. nem sok értelme van szerintem is, viszont egy "igazi" közgázos szakon ez csak egy alap dolog.
"jó oké közgazdásznak tanulok és kell egy kis matek"
-régen rossz a hozzáállás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!