Matektanár szeretnék lenni, általános iskolában. Válaszoltok pár kérdésre?
Jó vagyok matekból, 5-ös a tudásom, de tavaly kicsit a lustaságom, +egyebek miatt rontottam, így 4-es lett az évvégi matekjegyem.
1. Ha most, 8.ban 5ös leszek, és jól írom meg a felvételit, akkor ugye nem akadályoz a tavalyi 4-esem a terveimben?
2. Milyen gimibe kéne mennem? Esetleg valami konkrét példa, lehetőleg Budapesten?
3. Úgy tudom, dimploma nélkül még ált.iskn-be se lehetek tanár. Igaz?
4.Milyen fősulira kéne mennem?Hàny évig tartana?
5.Mennyibe kerülne a tandíj?
6. Mennyit keresnék kb?
7.Kell valami + dolog ahhoz, hogy ofő is lehessek?
8. Muszáj 2 tantárgyat tanitani, vagy eleg a matek?
9.Ha muszáj 2-t, akkor lehet rajz a második?
10. Tobb ideig kellene tanulni, ha ket tantargyat tanitanek?
1. vagyok csak két szakos képzésre mehetsz
a bekerülési ponthatár elég alacsony, úgyhogy biztos bejutsz államilag finanszírozottra is. akkor nincs tandíj
3. pontra: lehetsz, ha már folyamatban van a diploma megszerzése, vagy van tanulmányi szerződésed. Utóbbit elég nehezen adják amúgy. De célszerű már a tanítási gyakorlatot is úgy tervezni, hogy a céliskolában, ahol tanítani akarsz majd, végezd el.
7. pontra: Nem, elég, ha a vezetőség úgy látja, hogy alkalmas vagy vagy muszáj valakit kijelölni.
4. pontra: Én az Eszterházyn végeztem. Kevésbé agyonhájpolt, mint az ELTE, ennek ellenére volt csoporttársam, aki onnan jött, inkább visszament, mert keménynak találta...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!