Ha diákhitelt vettem fel és már leadtam a bankban a szerződést amit alá is írtak van még valami teendőm az iskolában?
Figyelt kérdés
2014. szept. 8. 16:57
1/3 anonim válasza:
Ha képzési költségekre vetted fel, akkor igen, valahogyan hivatkoznod kell rá, hogy tudják, hogy te abból fogod fizetni a tandíjat. Érdeklődj, hogy nálatok hogy megy, de legtöbb esetben elég a Neptunban a kiírt költségre beírni a hitel szerződésszámát.
2/3 anonim válasza:
Én szept. 3-án intéztem ezt el a bankban, Diákhitel2-t igényeltem, ma kaptam e-mailt, hogy aktiválva lett a fiókom. Nekem ez a fősulihoz kellett, mert nem indultak a szakok, amikre államival jelentkeztem, így kénytelen voltam pótfelvételizni, és így már csak költségesre lehetett. A lényeg, hogy ha főiskolára/egyetemre jelentkeztél, sajnos már mindent elektronikusan kell intézni, én is mindenhol utánajárok mindennek, mert sokmindent nem lehet megérteni, megtalálni elsőre. A lényeg, hogy van egy felvételi azonosítód, ezt iktatószámnak is nevezhetik. Fel kell menned a főiskolád/egyetemed honlapjára (ha google-be beírod könnyebb), ott kell keresni egy olyat, hogy NEPTUN. Van egy hely a honlapon, ahol ezt a ún. Neptun-kódot lekérdezheted, ezzel kell belépned a neptun-ba, ide is a honlapról irányíthatod el magadat. Ha ide sikerült már belépned, ez olyan, mint
3/3 anonim válasza:
Na ezt nem tudtam folytatni, kettes vagyok. Szóval, ha beléptél a neptun-ba, ez hasonlít egy levelező fiókhoz, ide is kapsz leveleket. Az ügyintézés menüben van egy diákhitel menüpont(már nem tudom pontosan hol egyébként), a lényeg, hogy meg kell találnod a Diákhitel 2 menüt, és beírni, menteni a szerződésszámot, amit megkötöttél a bankban. Aztán bemész a pénzügyek menü, befizetés opcióba, és ot a táblázatban a + jellel rögzíted mégyegyszer a számot. Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!