Milyen budapesti gimnáziumokat, középiskolákat ajánlotok egy nyolcadikos, jeles tanulónak?
Természetesen kívánom, hogy színvonalas oktatásban részesüljek, de azért nem szeretném minden szabadidőmet a tankönyvek fölött eltölteni. Fontos számomra a jó közösség, sok szakkör, különféle versenyek, és rendes tanári kar.
Információk után kajtatva persze, hogy rangsorokba bukkantam, ahol persze, hogy az élen járók keltették fel az érdeklődésem.
Sajnos azonban egy kis utánaolvasás következtében erősen elbizonytalanodtam, mert szinte mindegyik intézményről csupa rosszakat hallottam. Például a Fazekas csak a természetfeletti zsenik gyűjtőhelye, egy hatalmas versenyistálló, a bekerülés lehetetlen, kevés a jó tanár, satöbbi-satöbbi. Ez igaz? Ti mit gondoltok, jó iskola? Nagyon nehéz bekerülni? Milyen ott a felvételi, hány pontos központival van esélyem felvételt nyerni? A tanulás mellett másra már nincs idő? Nagyjából minden iskolával kapcsolatban ezek a kérdések merültek fel.
Melyik budapesti iskolákba érdemes felvételizni?
Kiemelten ezekre lennék kíváncsi (de természetesen más is szóba jöhet, a kikötésem csak az, hogy budapesti legyen): Eötvös, Fazekas, Veres Péter, Veres Pálné, Óbudai Árpád, Szent István, Könyves Kálmán
Előre is köszönöm.
Köszönöm szépen a válaszokat! Műszaki-természettudományi pályán gondolkodom, és a középiskolában a nyelvek mellett a reáltárgyakból szeretnék jó tudást szerezni. Elsőnek valószínűleg az Eötvöst fogom megjelölni, vagy százszor átnyálaztam a felvételi tájékoztatóját, nagyon tetszik, csak egy kicsit félek, hogy nagyon nehéz lenne nekem. A Madách is jó lenne, de beláttam, hogy túl sok lenne az utazás, kiesik az a környék. A Veres Pálné a másik, ami nagyon megtetszett, oda szinte biztos, hogy jelentkezek. A Veres Péter is szimpatikus, és közlekedés szempontjából kétségtelen, hogy az lenne a legjobb. :)
Tizedik: Nos, én is szentendrei vagyok. :D Itt, az évfolyamomon minden jobb tanuló a Veres Péterbe szeretne menni, és ez nem túlzás. Kicsit megijeszt a dolog, mert nem vagyok valami csodagyerek, és minden bizonnyal máshonnan is jelentkeznek rendesen... Bár a többszörös túljelentkezés általában jelentős ismérve a jó iskoláknak. Még egyszer köszönöm a válaszokat, a többi igazából már csak rajtam múlik... Ja, mindenkit felpontoztam. :)
Én vagyok a 10. megint :D
én anno 4.-es voltam mikor jelentkeztem (8 osztályos képzés), és abban az évben pont nem volt szóbeli. Így mondhatni könnyebb volt bekerülni, de sajnos most már nincs itt. Elvileg a közeli lakhely és/vagy a suliba járó testvér előnyt képez, ennek ellenére tényleg nagyon sok a szentendrei, HÉV-vel 15-20 perc alatt bent lehet lenni bármikor :P jó a fizika-matek oktatás, de az egyéb term.-tud. tantárgyak néha hagynak kivánni valót maguk után (főleg kémia-biosz). Suli sok érdekes programot szervez, az osztálykirándulások is jók, és a legtöbb tanárhoz bizalommal lehet fordulni :D ami nekem rossz egy kicsit hogy nincs vmi sok tanuló, csak kb 650, így elég családias a légkör :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!