Egyetemi évnyitóra muszáj öltönybe menni? Fekete farmer + galléros póló nem jó?
Én szóbelire farmerbe mentem :)
Szóval ezalapján.... Ja és ötös lett két szigorlatom is (sejtbiosz + kémia)
(Semmelweis Egyetem)
Szerintem legalább csúnyán néznének, ha farmerben mennél. Kidobni nem biztos, hogy kidobnának, de el tudom képzelni. Vedd csak fel az öltönyt, úgyis van, meg úgyis kelleni fog még.
Ja és a Semmelweis Egyetemen nincs sejtbiológia szigorlat.
Jó egyetemeken huszadrangú kérdés, hogy hogyan öltözködsz, illetve, hogy egyáltalán elmész-e az évnyitóra.
Az öltözködésnek szerepe lehet a jó benyomás keltésében például egy állásinterjún, de nem feltétlenül az ünnepélyes, klasszikus viselet kelt jó benyomást.
Amelyik szóbeli vizsgán a tudásod helyett az öltözködéseddel foglalkoznak, ott célszerű alkalmazkodni az elvárásokhoz. Komoly professzorok ilyesmivel nem foglalkoznak, de lehetnek sikertelen noname oktatók akik ilyen téren próbálják saját fontosságuk látszatát valahogyan kialakítani.
Piszkos ruhában, rendezetlen külsővel viszont semmilyen nyilvános helyen nem illik megjelenni. Fekete farmer és egyszínű (nem feltűnő színű) galléros póló majdnem mindenhova megfelelő lehet, ha a póló is fekete akkor különösen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!