Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Melyik az a 10 egyetemi szak,...

Melyik az a 10 egyetemi szak, amelyre szerintetek megéri menni?

Figyelt kérdés
Egyik ismerősömmel beszélgettünk, és kíváncsi lennék a ti véleményetekre is. Ha nem nézzük azt, hogy ki milyen tantárgyakat szeret, mik iránt érdeklődik, hanem magában a szakot, akkor melyik lenne az a 10 egyetemi szak, amelyet ti bátran ajánlanátok a barátotoknak, a szak nehézségét, az elhelyezkedési lehetőségeket, a megbecsültséget, a fizetést és mindent összevetve?:) Természetesen jöhetnek kisebb listák is.

2014. aug. 31. 16:41
 1/6 anonim ***** válasza:
80%
Mérnöki szakok (szinte mind),orvosi.
2014. aug. 31. 18:20
 2/6 anonim ***** válasza:
93%

mérnök informatikus

gépészmérnök

villamosmérnök

programtervező informatikus

jogász

fizikus

általános orvos

fogorvos

gazdaságelemző

osztatlan tanári

2014. aug. 31. 18:25
 3/6 anonim ***** válasza:
86%

A megéri alatt gondolom azt kell érteni, hogy a befektetett energia és idő később nagyon jól megtérül. És tegyük fel nem kellenek hozzá jó kapcsolatok sem.

Szerintem: az elemzős közgazdász szakok: pénzügy-számvitel, alk. közgazdász, pénzügyi matematika,

1-2 mérnöki szak. Meg esetleg informatikai szakok.

Gondolkodtam az orvosin, de szerintem az nem éri meg olyan jól anyagilag, azonban a kapcsolatok amik ott kialakulnak hasznosak lehetnek a jövőben. Sokat kell egy orvosiba ölni, mint anyagi mind idő téren, és ehhez képest olyan jól nem keres az ember. Az meg nem csak úgy van, hogy dobbantok külföldre és milliomos leszek.

2014. aug. 31. 18:33
 4/6 anonim ***** válasza:
87%

Orvosi

Gyógyszerészi

Fogorvosi

Gépészmérnök

Vegyészmérnök

kémia alapszak, majd vegyész msc

osztatlan tanári (kizárólag természettudományos)

informatikus

biológia alapszak, majd biológus msc

agrármérnök

és persze az egyetemi jyhászképzés :D

2014. aug. 31. 21:47
 5/6 anonim ***** válasza:
30%
* juhászképzés
2014. aug. 31. 21:48
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, jöhetnek még válaszok.:) A megéri alatt pontosan úgy értettem, ahogy a harmadik is leírta.
2014. szept. 19. 16:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!