Emelt matek érettségihez milyen könyvet ajánlanátok?
A gimis könyveim megvannak, azon felül gondolom, hogy mi lenne jó.
KöszönöM! :)
Szia, leírom én milyen könyvekből készültem a matematika emelt szintű érettségire.
Mozaikos matek könyvek 9-12. osztály (alaptankönyvek)
Mozaikos Sokszínű matematika - az analízis elemei, tk + fgy (emelt szintű témaköröket tartalmaz): [link] [link]
Bármelyik gimis tankönyv jó, de fontos, hogy amelyik nem tartalmazza az emelt szintű anyagot, ahhoz szükséges egy kiegészítő kötet. Én a sokszínű matekot azért szerettem, mert világos, könnyen átlátható a szerkezete és így könnyebb volt belőle tanulni.
Feladatgyűjtemények:
Gyakorló és érettségire felkészítő feladatgyűjtemény I., II., III. :
Ez egy 3 kötetes feladatgyűjtemény-sorozat, amiben rengeteg feladat van témakörökbe szedve. Ha valamelyik rész nehezebben ment, akkor ezekből bőven tudtam találni olyan feladatokat is, ami az alapohoz megy vissza. A 2. kötet végén pedig találsz emelt és középszintű feladatsorokat is.
Érettségi könyvek:
Matematikaérettségi 4.: [link]
Matematika szóbeli tételek: [link]
Honlapok, ami még hasznos lehet a felkészülésben:
Sok sikert a felkészülésben! Ha még szeretnél kérdezni, akkor írj bátran. :)
Atyaég, köszönöm a kimerítő választ! :)
Szerencsére mozaikos könyveink voltak és a 3 feladatgyűjtemény is megvan. Az az analízises mozaikos könyv azt külön kell megvásárolnom ugye?
Ha nem vagyok indiszkrét, neked hogy sikerült? :)
Köszönöm!
Nagyon szívesen! :)
Az analízises könyvet és a hozzá tartozó feladatgyűjteményt azt külön kell beszerezni. A kiadó honlapjáról, vagy könyvesboltokból tudsz hozzájutni.
Nekem 84% lett összességében.
Az szep !
Gratulalok es koszi a valaszt ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!