Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Elsőéves orvostanhallgatónak...

Elsőéves orvostanhallgatónak milyen könyveket érdemes beszerezni, valamint melyik anatómia atlaszt?

Figyelt kérdés

2014. aug. 31. 12:50
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Funkcionális anatómia könyv, atlasz, Szövettan könyv (bár az valahol ráér második félévben is).

Atlaszból a Szentágothai, a Sobotta meg a Yokochi jó, azt vedd, amelyik legjobban tetszik és belefér a büdzsébe.

De érdemes megvárni az évkezdést, mert akkor szoktak kedvezmények lenni az orvosis könyvesboltokban.

2014. aug. 31. 13:03
 2/7 anonim ***** válasza:
0%
Melyik egyetem? (nem mindegy)
2014. szept. 1. 07:21
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Én SE-re lennék kíváncsi.
2014. szept. 1. 21:35
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
De, baromira mindegy.
2014. szept. 1. 21:52
 5/7 A kérdező kommentje:
Sote
2014. szept. 1. 22:33
 6/7 anonim ***** válasza:

"De, baromira mindegy."

Ne mond már, hogy a POTE-n is a SOTE-s jegyzetekből tanulnak, hiszen az órák sem ugyanazok. Még a SOTE-n belül is változó lehet attól függően, hogy melyik intézetnél tanulod a tárgyat.

Összedobok valami listafélét:

- Anatómia atlasz (Szentágothai vagy Sobotta (Szerintem a Sobotta sokkal jobb és a legtöbb embernek az van)) Sobotta legújabb 42000 (akciósan elsõ héten azt hiszem 36e lesz) Szentágothai 28000. (Yokochi elég a letölthető változat szerintem)

- Szentágothai-Réthelyi:Funkcionális Anatómia (Az elsõ két évben a Biblia) rongyosra tanuljátok mind a 2000 oldalt (szó szerint) (lehet hogy már a 800 oldalas új kiadás lesz (kb ugyanaz csak A4 kicsi betûkkel) kb. 20000 Ft

- Rölich:Szövettan kb. 14000 Ft

- Damjanovich-Fidy-Szöllõsi: Orvosi biofizika kb. 12000 Ft (lehet fénymásolt is mert 2 félév összesen, de nagyon vastag)

- Gergely: Általános és bioszervetlen kémia (elég kölcsönkérni, vagy fénymásolni, 1 félév és késõbb sem kell)

- Belák: Lingua Latina Medicinalis (fölösleges megvenni újonnan, inkább kérj kölcsön vagy olcsó használtat, de sok embernek nincs is mert szinte soha sem használjuk (mi talán kétszer nyitottuk ki akkor is 3 embernek volt egy))

-Orvosi kommunikáció és orvosi szociológia tankönyvek (attól függ melyik évfolyamfélben vagy) nem túl drágák, de szerintem könyvtárból, fénymásolva is elég (vizsga előtt szerintem elég átnézni)

(szövettanból, biofizikából és biostatisztikából lesz intézeti jegyzet, az kell)

Vannak még könyvek, de azt intézete válogatja. Sok könyvet elég használtan venni, de főleg a modern tudományokat nem ajánlanám (pl. élettanból szinte minden évben új tankönyvet adnak ki, mert annyi minden megváltozott egy év alatt). Tökéletes a használt anatómia atlasz, funkcionális anatómia (szerintem 10 év alatt csak pár szó változott), biofizika (jó régi az utolsó kiadás is), kémia, (nekem szövettanból is régi volt, abból is meg tudtam tanulni, de azért az új kiadásban sok új dolog van).

Vannak intézete válogatja könyvek pl. az Orvosi embriológia, ami úgy tudom nem létszükséglet az Anatómia Intézetnél csak a Humánmorfológián, mert az embriót inkább a funkcionális anatómiából tanulják, de javítson ki valaki ha rosszul tudom.

Aztán vannak jegyzetek, mint a Mandl: Bioorganikus kémia, Mandl: Biokéma-aminosavak,peptidek..

Ha jól emlékszem meg lehet lenni nélkülük, én egyiket sem olvastam végig, de vannak benne hasznos fejezetek (könyvtár, vagy fénymásolt elég)

Aztán második félévben bejön az Ádám Veronika: Orvosi Biokémia (10000 Ft)(másfél éve be van ígérve az új kiadás, ráférne)

Nagyjából ennyi jutott most eszembe, remélem nem hagytam ki semmit. Lehet hogy néhány info már nem aktuális, egy ideje nem vagyok elsőéves, de azt ajánlom kérdezz meg instruktorokat (főleg másodéveseket) ők biztos tudnak aktuálisabbakat mondani. Aztán hajrá :D

2014. szept. 8. 10:48
 7/7 anonim ***** válasza:

Ezek természetesem csak szerény véleményemet tükrözik a könyvekről, kérdezzetek meg mást is, ne vegyétek készpénznek egyetlen hallgató véleményét.

Ja és amiket írtam azok az új árak, ne ijedjetek meg, lesz kedvezmény, meg ma kezdődött a tankönyvbörze a NET-ben, és ott az eladó orvosi tankönyvek facebook csoport, meg a nyomda.

2014. szept. 8. 10:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!