Melyik egyetem nehezebb fogorvosi vagy állatorvosi?
Az állatorvosi. Többféle állatfaj különböző betegségeit kell megtanulni.
Míg a fogorvosinál csak az ember fogászati problémáiról kell tanulni.
Az első mondott egy orbitálos marhaságot.
Mindkettő nehéz, az állatorvosi az "ezermestersége" miatt, a fogorvosin pedig az első két évben kőkeményen számonkérik az orvosi anyagát is, utána pedig elég alapos képzést kapnak a szájsebészet/fogszabályzás/parodontológia/konzervatív fogászat stb. témakörből.
Az elso gondolom fogorvosira jar azert tudja ilyen "jol"
Fogorvosin elso ket ev ugyanaz mint az altalanos orvosi, ugyanazok a tantargyak, ugyanazok a tetelek, biokemia, elettan, anatomia, utana mikrobiologia, patologia, korelettan, majd farmakologia...
Es fogorvosin is van belgyogyaszat, ideggyogyaszat, borgyogyaszat, sebeszet stb is, csak nem ugyanolyan melysegben mint aok-n, de aokn meg a fej-nyak regio az, ami kevesbe hangsulyos.
A kerdesedre visszaterve, ezt csak az tudhatja, aki mindkettore jar/jart. Nekem egy baratnom fogorvosin kezdte, de bukdacsolt, nem ment neki, atment allatorvosira, ott nincs ilyen problemaja, nem mondom, hogy szin5os, de elsore megvannak a vizsgai 3as atlaggal.
Bár az esetek 99%-ban nem foglalkozom vele, most azért előbújhatna a vackából az a néhány patkány, aki lepontozott. Jártam az ÁOTK-n, ÁOK-n vagyok jelenleg + sok fogásszal együtt vannak/voltak óráim. Közelről ismerem a két szak rendszerét, nem úgy mint "a nagynéném volt férjének a távoli nyolcadunokatesójának egy haverja járt oda és ő mondta" gyikválaszolók.
Növesztettetek gerincet, puhatestű barátaim, vagy még nem?
Második válaszoló
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!