Az ELTE vagy a Pázmány Katolikus Egyetem a sznobabb intézmény?
Érdekelne, mert jövőre ezt a két egyetemet szeretném megjelölni és szeretném tudni,hogy milyen diákok járnak ezekbe a felsőfokú tanintézményekbe, milyenek az oktatók..stb.
Idén a Károlira nyertem felvételt, de kissé elriasztottak a nevetségesen alacsony ponthatárok és az itt szerzett diploma alacsonyabb értéke illetve a többi beszámolók nagy része.
Nagyon köszönöm előre is!
sznobabb??? Többi beszámolók???
Szerinted aki azért nem megy el valahova, mert alacsonynak tartja a ponthatárokat, az nem sznob (a félelmetes butasága mellett persze).
Bocsánat de miről beszélsz?
Jövőre az Elte és a Pázmány szerepel a tervemben, ezért szeretném tudni, hogy melyik milyen hely, mert nem szeretnék sznob környezetbe kerülni.
A KRE-ről azért mondtam le, mert állítólag az ott szerzett diploma jóval kevesebbet ér a munkapiacon mint pl. egy Pázmány vagy ELTE
Az alacsony ponthatár azt jelöli, hogy kevesen jelentkeztek.
Az ELTE még mindig nagyobb név mint a Pázmány, remek professzorokkal, Európán belül elismert intézmény.
A Pázmány jelenleg feltörekvő intézmény, az állam kiemelt felsőoktatási intézménynek minősítette tavaly (ez azt jelenti, hogy X összeget kapnak fejlesztésre)
Nincs semmi gond a Károlival sem. Azt ajánlom, menj el Educatióra, érdeklődj az ott tanuló hallgatóktól az iskola felől. Másrészt, keress fel egy eltés és egy Pázmányos hallgatót, hasonlítsd össze a véleményüket. Nyilván mindkettő a saját intézményét fogja ajánlani, de ez a TE döntésed.
Amúgy az alacsony ponthatár a jelentkezőktől függ, nem pedig attól, hogy szar-e az adott intézmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!