Doktori iskola minden szakirányon 5 éves?
Igazabol tobb idobe telik, mint 3 ev. Ki lehet nyujtani, tobbnyire ki is nyujtjak. Nyilvan a szukseges vizsgak 3 ev alatt meg kell legyenek. DE ha nincs ele a doktori iskola altal kovetelt tudomanyos publikaciod, akkor hosszabb idobe telik. Nekem 5 ev volt.
Nalam eppen forditott volt a helyzet, volt pubilkaciom, csak a munkam nem engette, hogy idot szanjak a szigorlati vizsgara es az huzodott el.
A doktori iskola mindenhol egységesen 6 félév, azaz 3 tanév.
Ez alatt abszolutóriumot lehet szerezni. A fokozatszerzési eljárás kb. 1 év, amelyre az abszolutórium megszerzése után, vagy egyéni felkészüléssel lehet jelentkezni.
Ténylegesen a kutatómunka az ami megszabja, hogy ki mikorra tudja befejezni. Ma Magyarországon olyan a követelményrendszer, hogy azt általában a doktori iskola befejezése után 3-5 évvel lehet szép kényelmesen befejezni, de előfordul ritkán az is, hogy valaki, rögtön a doktori iskola befejezése utáni évben már fokozatot szerez (a doktori felvételit követő 4. év után).
Kérdező ha kételkedsz benne (én az első hozzászóló vagyok), akkor az egyetemek honlapjain tudod megnézni hogy hány évesek a doktori képzések. Egyébként az 5-ös hozzászóló tényleg mindent leírt részletesen úgy ahogy van.
Felmerült bennem az is (bocsánat ha tévedek), hogy te a doktori képzést kevered esetleg a sima osztatlan egyetemi szakokkal, ahol végzés után doktori címet kap valaki. pl. a jogászok, de doktori képzésnek nem ezt hívják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!