Mi az az Alaptámogatás? Meg kell igényelni vagy alapból megkapom ha először járok Egyetemre?
Valaki tud valamit, van tapasztalat ezzel kapcsolatban? Ismerősöm azt mondta ne igényeljem meg, hanem csak várjak, maguktól fogják nekem küldeni a bankszámlámra majd, hát nem tudom :/
Szerintetek?
"(1) Az első alkalommal államilag támogatott teljes idejű képzésben – kérelemre – a hallgatói normatíva 50%-ának megfelelő összegű alaptámogatásra jogosult, amennyiben a hallgató az alábbi feltételeknek megfelel:
- fogyatékossággal élő vagy egészségi állapota miatt rászorult, vagy
- halmozottan hátrányos helyzetű,
- családfenntartó, vagy
- nagycsaládos, vagy
- árva,
- hátrányos helyzetű, vagy
- gyámsága nagykorúsága miatt szűnt meg, vagy
- félárva.
Forrás és további információ: a Debreceni Egyetem Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzata (www.unideb.hu, www.deoechok.hu) "
Abból kiindulva, hogy hála az égnek nem minden hallgató felel meg a feltételeknek, és az itt felsoroltak közül a legtöbbről az iskola nem is tud, ezért nyilvánvalóan igényelned kell.
Azt, hogy hol kell igényelned, nem tudom, most kezdem az ELTE-t, ott azt írták, Neptunban. Idézem: "A pályázatot az NEPTUN-ban kialakított felületen kell benyújtani és az igazolásokat csatolni digitalizált formában. A pályázatokat az Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság bírálja el."
Esélyes, hogy a DE-n is így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!