Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mi az az Alaptámogatás? Meg...

Mi az az Alaptámogatás? Meg kell igényelni vagy alapból megkapom ha először járok Egyetemre?

Figyelt kérdés

Valaki tud valamit, van tapasztalat ezzel kapcsolatban? Ismerősöm azt mondta ne igényeljem meg, hanem csak várjak, maguktól fogják nekem küldeni a bankszámlámra majd, hát nem tudom :/

Szerintetek?

2014. aug. 25. 14:26
 1/4 A kérdező kommentje:
Debreceni Egyetem
2014. aug. 25. 14:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Kell lennie erről tájékoztatónak más szociális támogatásokkal egyetemben. Nálunk (BME), bármilyen támogatásról legyen szó, azt meg kell pályázni kérvényben, nem jár automatikusan. Az alaptámogatás egy egyszeri nagyobb összegű támogatás hátrányos helyzetűeknek az első félév elején - jegyzettámogatásként is emlegetik.
2014. aug. 25. 14:36
 3/4 anonim ***** válasza:

"(1) Az első alkalommal államilag támogatott teljes idejű képzésben – kérelemre – a hallgatói normatíva 50%-ának megfelelő összegű alaptámogatásra jogosult, amennyiben a hallgató az alábbi feltételeknek megfelel:

- fogyatékossággal élő vagy egészségi állapota miatt rászorult, vagy

- halmozottan hátrányos helyzetű,

- családfenntartó, vagy

- nagycsaládos, vagy

- árva,

- hátrányos helyzetű, vagy

- gyámsága nagykorúsága miatt szűnt meg, vagy

- félárva.

Forrás és további információ: a Debreceni Egyetem Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzata (www.unideb.hu, www.deoechok.hu) "

Abból kiindulva, hogy hála az égnek nem minden hallgató felel meg a feltételeknek, és az itt felsoroltak közül a legtöbbről az iskola nem is tud, ezért nyilvánvalóan igényelned kell.

Azt, hogy hol kell igényelned, nem tudom, most kezdem az ELTE-t, ott azt írták, Neptunban. Idézem: "A pályázatot az NEPTUN-ban kialakított felületen kell benyújtani és az igazolásokat csatolni digitalizált formában. A pályázatokat az Egyetemi Hallgatói Szociális és Ösztöndíjbizottság bírálja el."

Esélyes, hogy a DE-n is így van.

2014. aug. 25. 14:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Bocsi, de én beléptem a Neptunba, de nem enged csinálni semmit :S Feltölteni sem meg igényelni sem, meg nincs kiirva semelyik menüpontba az alaptámogatás, meg hogy miket lehet igényelni :S
2014. aug. 25. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!