Komolyabb szülői támogatás nélkz orvosi felejtős?
Ha el kell utaznod otthonról, akkor teljesen mindegy, hogy 50 km vagy 200. Az utazási költségek a megélhetésednek elég kis százalékát fogják kitenni. Szóval mire akarsz ezzel a 100 km-rel utalni?
Amúgy szerintem nem felejtős, nekem volt csoporttársam, aki nagyon szegény volt, szakadt, lyukas cipőben járkált, aztán csak boldogult valahogy. Rengeteget volt a könyvtárban, amit tudott, azt kölcsönkérte, csak a legszükségesebb könyveket vette meg.
Kollégium vagy albérlet kelleni fog, ez várostól, igényektől és felvételi pontoktól függ, 15 ezertől (helyi kolesz) 90 ezerig (saját lakás) bármi lehet havonta.
Könyvek kelleni fognak, ezek drágák, mint a szemét (első két évben összesen 200 ezret költöttem könyvekre Pesten). A könyvtár segíthet, de saját atlasz és anatkönyv mindenképp kell, ami önmagában 50 felett van. Ha valamiből nincs könyved, az ÖSSZES előadásra menj be.
A megélhetési költségek is igény függőek, de havi 40 ezer minimum kelleni fog még hétköznapi kiadásokra, ha hazautazgatsz, esetleg még több.
Ösztöndíjat kaphatsz, de nagyon pengének kell lenni, hogy 20 fölött legyen belőle bevétel. Az egyetem melletti munkát felejtsd el, sem időbe, sem energiába nem fér bele.
Így vagy otthonról kell pénz, vagy marad a diákhitel.
Tény, hogy az orvosi drága, leginkább a könyvek miatt. De ha van egy kis eszed, meg tudod oldani okosba. Internet, könyvtár, fénymásoló, használt könyvek, kölcsönkérés...
Nem muszáj az anat atlaszból se a legújabb, legdrágább példányt megvenni 45 ezer forintért...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!