Egyetem gazdaságinformatika integrálás, deriválás?
Idén felvettek a Corvinuson szeptembertől induló alapfokú gazdaságinformatikus képzésre. Ez a döntés végül eléggé az utolsó pillanatban történt, így nem tudtam céltudatosan készülni rá az évek során. A problémám az lenne hogy matekból középszinten érettségiztem, faktra nem jártam, így a deriválás és integrálás ismeretlen számomra. Augusztus elején találtam egy tanárt aki hajlandó nyáron is vállalni különórákat, de elég nehézkesen haladunk és a gólyatábor és egyéb dolgok miatt eléggé limitálva van a felkészülésre való időm. Úgy tervezem hogy a tanár mellett az online megtalálható tartalomból készülök amennyire csak lehetséges.
A kérdésem az lenne, hogy ezen a szakon mekkora hátrány ha én úgy megyek oda az elején hogy ezeket a dolgokat kb. alapszinten tudom. Levezetik-e esetleg nekünk a dolgot, mert úgy vannak vele hogy a többszáz emberből biztos van bőven akinek lehet ilyen jellegű hiányossága, vagy erről ne is álmodjak? Továbbá ha egyből számon kérnék, feltudnék-e úgy zárkózni hogy az ne legyen kapásból kihatással az egész félévemre.
Olyan válaszát szeretném aki erre a szakra jár(t), nem feltétlenül a Corvinuson.
Előre is nagyon szépen köszönöm!
Én SZTE-n vagyok programtervező informatikán, elég nagy az átfedés az itteni gazdaságinformatika és programtervező informatika között (integrálni/deriválni ugyan úgy tanulnak első félévben, mint mi - csak nekünk 3. félévben még folytatódik is). Szóval a lényeg, hogy én se tanultam egyetem előtt, nyilván könnyebb ha valaki már tudja, de simán be lehet hozni a lemaradást (én speciel a legjobbak között, volt olyan, hogy több száz ember közül csak én írtam max pontos ZH-t), abszolút nem lehetetlen. A lényeg, hogy gyakorolj és ha valamit nem értesz, akkor ne szégyellj segítséget kérni, nehogy késő legyen...
Persze itt most fel lehet hozni, hogy az SZTE-s és Corvinusos gazdinfó között mennyi lehet a hasonlóság.
Itt találsz oktatóvideókat, külön videók készültek a corvinus tanulóknak, de találsz BME-s videókat is. Mind kettőn belül van integrálás és deriválás is. Nekem sokat segítettek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!