Egyetemen egy tantárgyat maximum 3 félévben lehet felvenni. Ha nem sikerül harmadjára sem, akkor kirúgnak egyetemről. Mi van ha én most nem veszem fel ezt a kötelező tantárgyat csak jövőre, mert akkor szeretném megpróbálni még egyszer és utoljára?
Egy tantárgyat már felvettem 2 éve ősszel és nem sikerült. Aztán tavaly ősszel is és akkor sem. Most ősszel nem akarom felvenni, mert nem akarok kockáztatni, hanem majd jövő ősszel csinálnám meg, 2015-ben.
Megtehetem és lehetséges simán, igaz? Csak annyit kell tennem, hogy nem veszem fel a tantárgyat és kész. (?)
Olyan tantárgy, amire nem épül semmi. Jó tudni, hogy akár jövőre is hagyhatom.
Nyelvtudomány a neve és szlavisztika - orosz szakon kell megcsinálni.
Morfológia, fonetika, szintaxis, jelentéstan; csak hogy pár kulcsfogalmat mondjak nektek. Ez nektek nem tudom mennyit mond. Ha nem volt valaki 5-ös középiskolában nyelvtanból, akkor semmit, ahogy nekem sem mondtak.
Jól haladok a szakommal, de ez a tantárgy eddig nem akart sikerülni.
Hát ha még nem is épül rá semmi akkor főleg nincs para, de hogy teljesen megnyugodj, én egy telefont azért megeresztenék a tanulmányi osztályra..
Sokat valóban nem mond, csak derengenek ezek a kifejezések, pedig ötös voltam mindenből gimiben:D
Kedved kérdező! Bármikor felveheted a tárgyat emiatt ne aggódj! Éppen ez a Bolognai rendszer lényege, hogy úgy alakítod a tanulmányaidat, ahogy neked tetszik! Lényeg, hogy előbb utóbb legyenek meg a kreditek és tudj abszolválni.
3-as válaszához annyit fűznék hozzá, hogy nem érdemes olyanoknak msc-re menni, akik nagyon csúszkálnak a tárgyakkal. 1-2 belefér, de pl. a mechanika a te esetedben az pont egy nagyon lényeges tantárgy.
Msc-re pedig annak érdemes menni, akinek a Bsc az lazán megy és nem jelent kihívást (természetesen nem rád értem, hanem általánosságban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!