Jövőre jelentkezhetek egyetemre?
Ez egyértelmű; mivel az akkori feltételeket teljesítetted, ezért érvényes érettségid van, és a felsőoktatásba való jelentkezés szükséges és elégséges feltétele az érvényes érettségi bizonyítvány.
Summa summárum, jelentkezhetsz (amúgy én is akkor érettségiztem, viszont nekem 94%-os lett a matekom).
Előttem szólók, nem a bekerülési pont határozza meg hogy valaki elvégzi-e az egyetemet!
Most hiba háborogtok, de a középiskolai jegy pont semmi, egy adott állapotot tükröz, akkor aznap valamiért valakinek jól vagy nem jól sikerült a vizsgája. Ami nem azonos azzal, hogy érettebben vagy csak más körülmények között ne teljesíthetne valaki jól/jobban. Azt sem tudjuk a kérdező a többi tárgyból hogy érettségizett.
Simán lehet hogy azokból jól és akkor be tud kerülni, nyilván nem matekkal fog felvételizni. Az tény hogy a szakok legnagyobb hányadán valamilyen szintű matek kell, de a 2-es érettségi ellenére sokan letudják azt az egy-két félévet sikeresen.
Túlértékelitek a diplomát nagyon...
Miért ne lehetne valaki jó védőnő, vagy közigazgatási szakember, vagy tanár attól hogy nem tudja a matekot..
A mateknak nem az a lényege,hogy felkészít arra,hogy a falusi ember vektorokkal fogja kiszámolni a dolgokat,hanem egy általános gondolkodásmódot tanít meg. Kicsit komplexebbül tudsz gondolkozni ha már a matek megy. Ezt a tudást nem adja meg sem a töri,sem a magyar ahol szinte csak be kell magolni a dolgokat,nem szükséges semminek se a mélyére látni.
Abban igazad van,hogy germanisztikára meg tudtommal törire sem kell matek. Csak germanisztikával is az a baj (szerintem),hogy kb ugyanannyira mész vele,mint egy felsőfokú némettel. Aki elvégzi,az úgyis vagy fordító lesz,vagy kimegy németajkú területre dolgozni valamit,de a nyelvi tudáson kívül sokmindent nem fog használni. Pl ha jól tudom ott kulturális dolgokat is elmondják,de ha kiköltözik az ember,akkor úgyis megtudja,ha itthon marad fordítóként,akkor meg kit érdekel? :D
Előttem szóló:
Közgázba pont hogy van matek úgy tudom,főleg aki elemzőre megy. Ettől függetlenül el lehet végezni persze az egyetemet és nem értékeljük túl a diplomát,hanem pont ez a baj vele,hogy mindenki egyetemre megy már manapság középiskolától,függetlenül a jegyeitől. Persze nekem is van ismerősöm,aki középiskolában nagyon rossz tanuló volt,egyetemet meg el tudta végezni,de itt pont arról van szó,hogy lassan szart se ér a diploma,ha mindenki egyetemre megy középiskolából.
Írtam is,hogy germanisztikára mehet is a kérdező,sok sikert kívánok neki,de ott csak a nyelv a fontos,szóval ha az megy,akkor nyert ügye van kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!