ELTE Szlavisztikán körülbelül milyen arányban van a nyelv, a történelem és az irodalom?
Itt fent van a tanterv, megnézheted, hogy mennyi irodalom van:
Én egy másik egyetem szlavisztika szakán végeztem, és elég sok volt nekünk. Egy-egy ilyen előadásra pedig kb. negyven könyvet adtak fel, persze ennyit nehéz elolvasni, szelektálni kell, de néha szőrszálhasogatóan kérték.
Megnéztem most az ELTE lengyel szakát, 4 félév irodalomtörténet, 1 szláv irodalom van, de nálunk a történelmi előadásokra is kellett sokat olvasni.
Az az igazság, hogy én nem ajánlanám neked a szlavisztika szakot. Látatlanban, ennyi ismeretség alapján, megsértés szándéka nélkül. Ha nem szeretsz olvasni, ha nem érdekel a választott szakirány irodalma, akkor nem érdemes belekezdened. Szerintem. Ezt nem tudom eléggé hangsúlyozni.
A nyelvszakok összességében mindig sokkal inkább a szakirány kultúrájával, történelmével foglalkoznak, a nyelv ahhoz szükséges, hogy ezt eredetiben elérd.
Én más egyetem orosz szakán vagyunk, van heti 3x90 perc nyelvóránk, ehhez képest 1x90 perc kifejezetten orosz irodalom, kb 30 kötelezővel vizsgára, és még 2x90 perc irodalmi áttekintő kurzus más szláv nyelvű országok irodalmáról is. Gyanítom, nálatok is hasonló arány lehet.
Tisztában vagyok azzal, hogy a diplomát B2-nek veszik, de tapasztalatokra voltam kiváncsi, mivel eddig nagyon eltérő válaszokat olvastam. Volt olyan, ahol azt írták, hogy első év végére, már középfokú megy, más meg azt írta, hogy az egész képzés végére se érzi középfoknak a tudását!
Kérem olyan írjon a továbbiakban, akinek van TAPASZTALATA ezen a téren, vagy ismerősét meg tudja kérdezni erről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!