Hány évesen szokták befejezni, vagy elballagni a gimnáziumokból vagy középiskolából?
Most komolyan ez kérdés? Szerinted ha valaki minimum (mert előbb nem végezhet ált. sulival) 14 évesen elkezdi a középiskolát akkor hány évesen végez ha 4 éves az adott szak?
A oktatási törvény szerint most 16 év a korhatár tehát ha valaki sokat bukik vagy problémás az iskola el is tanácsolhatja illetve magántanulói státusz aztán ha elvan 16 akkor ki lehet rúgni azt mehet közmunkásnak egy általános iskolás bizonyítvánnyal.
Egyébként végezhet valaki úgy is később hogy nem bukik pl egy évvel többet jár oviba vagy 5 évesen van. De szerintem nem az számít hogy hogy ki hány évesen végez hanem hogy milyen bizonyítvánnyal.
Nagyon sokan úgy gondolják hogy végig hülyéskedik a középsulit és utána arany életük lesz. Az okj szakmák nagy részére nincs kereslet a mai világban(pedikűr,manikűr,fodrász,karosszéria lakatos, szobafestő stb), ha pedig valaki a középsuliba nem tanul jól akkor nem fogják felvenni egyetemre,így pedig marad az okj vagy az alantas munkák világa amihez semmi képesítés nem kell de annyit is ér pl étterembe mosogató, segédmunka, tescoba egyéb helyeken pénztáros, betanított munka.
Azért a mai fiatalok helyébe elgondolkoznék a jövőmön nem lenne érdemes odatenni magát középiskolába + még pár évet egyetemen aztán csicskás helyet főnők lenne ami kímélés meg pénz szempontjából se mind1.
18-19-20.
Mi most érettségizünk, lesz egy évfolyamtársam, aki a ballagás és az érettségik alatt még csak 17. Két hónappal később tölti a 18-at.
"Elég szívás, legjobb esetben is 23 lesz, mire befejezi az egyetemet."
23 évesen miért is lenne szíváa befejezni az egyetemet?
Bár be tudtam volna fejezni akkor, mikor 23 voltam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!