Képi diagnosztikai és intervenciós asszisztens? Veszélyes? Mért? Nővérem félt a sugárzás miatt. Elhelyezkedés, kereset? Heelp=)
Picit utánaolvastam ennek, mert engem is érdekel a téma, és az egész, hát ezt találtam: Fontos, hogy az asszisztens betartsa a munka és
balesetvédelmi-, a sugárvédelmi előírásokat, használja a védőeszközöket. Védőeszközöket
kell használnia: ólomgumi köpenyt, ólomgumi kötényt, nyakvédőt, stb. Egyes
munkafolyamatokhoz sugárvédő állványt használ. A ruháján sugárdózis mérő eszközt visel,
mely méri a személyt ért sugármennyiséget.
Nemtudomm hogy hosszútávon mennyire káros a sok sugárzás (én picit félnél a sok sugárzó készülék közelében dolgozni)
Fizetésről ezt találtam: pályakezdőként 90
ezer forint körül, míg a szakmában átlagosan 110 ezer forint körül lehet keresni
Elhelyezkedni szerintem el lehet vele, az ilyesfajta asszisztensekre azt hiszem van kereslet.
Ja és ezt olvasd végig, itt szinte megvan minden:
Ja és még ez: Baleseti lehetőségek adódhatnak a berendezések és
különféle anyagok használata során: kéz-, lábsérülés, elcsúszás, áramütés, illetve a
sugárártalom veszélye fennállhat.
KEzdek elbizonytalanodni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!