Germanisztika szakon olyan tantárgyakat is kell majd tanulnom amiket később nem fogok hazsnálni?
Figyelt kérdés
pl matek, kémia?2010. jan. 12. 20:12
1/3 anonim válasza:
Nem. Amennyire én tudom ilyesmi tantárgyak vannak: irodalom, nyelvtan, történelem, földrajz, meg még egy kevés nyelvfejlesztés. De semmilyen reál tárgy nem lesz.
Egyébként én is germanisztikára készülök. Te melyik egyetemre akarsz menni?
2/3 anonim válasza:
Igen, reálokat nem kell tanulni. Amúgy nem is tudom, honnan gondoltad, na mindegy. Ellenben van egy csomó tárgy, aminek nem sok köze van konkrétan a némethez: irodalomtudomány, általános nyelvésztet, FILOZÓFIA, retorika. És az a poén, hogy ezek a "mellékes" tárgyak a gyilkos tárgyak.
Egyébként ELTE/BTK/germanisztikára járok.
3/3 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat:)
én SZTE-BTK vagy PTE-BTK-ra szeretnék:)
2010. jan. 13. 13:09
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!