Sajnos nem sikerült jól az érettségim,40-50% körüliek (ebből kifolyólag nem vettek fel), nincs olyan érettségire felkészítő (1 éves) képzés, ahol el tudnám sajátítani a matematika, fizika, kémia szükséges tudását egy 80%-hoz Budapesten?
Az önálló tanulásra kell koncentrálnod.
Javasolt könyvek:
Obádovics J.Gyula: Matematika
Holics László: Fizika
Ezekből tanulj önállóan. Ha négy évig nem tanultál semmit, akkor főiskolán elvérzel, főleg ha nem tudsz önállóan tanulni.
Ezek ELTE felkészítő irodák,én egy évig jártam ide emelt bioszra,nekem sokat segített.Bár ez egy másik.Arra amire én jártam már megszünt...legalábbis a honlapja...
Balassi Intézet Egyetemi Előkészítője (határon túli magyaroknak ösztöndíjas, magyar állampolgároknak költségtérítéses). Viszont szerintem a jelentkezési határidő már lejárt, és csak két tantárgyat tanulhatsz, persze magas óraszámban. Azért utánanézhetsz, hátha.
A kémia felkészítésről személyesen tudom, hogy jó, 87%-os lett az emeltem idén, és ha több időt szántam volna a számításokra év közben, simán meg lett volna a 90 feletti eredmény. Mindezt úgy, hogy középiskolában egyetlen feladatot se kellett kiszámolnunk és az elméleti oktatás is rettenetesen gyenge volt. Tehát 9-10 hónap alatt tanultam meg mindent, ami az emelthez kellett.
Ha jól gondolom, épp most vettél részt egy 4 éves "képzésen", amivel nem tudtad megcsinálni rendesen...
Egyébként tanulj önállóan, középsikolai könyvekből. A fizikához/kémiához esetleg egyszerű kísérleteket is el kell végezni, szóval ahhoz kellhet segítség tanártól.
Én is a Balassit akartam írni. Magyarországiaknak még lehet jelentkezni! [link]
Viszont tudd, hogy csak költségtérítésesre tudsz jelentkezni, és nagyon sok óra van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!