Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Igazolás, fegyelmi? Hogy is...

Igazolás, fegyelmi? Hogy is működik ez?

Figyelt kérdés

11. évfolyamba járok, és az első félévben viszonylag sok hiányzásom volt, kb. 35 óra (betegség, családi okok stb. miatt). Ha nem igazolom, fegyelmi eljárást indítanak 20 igazolatlan óra felett. Ez pontosan mit jelent, milyen következményei lehetnek?

Valamint, a szülő (esetleg orvos) igazolhatja úgy, hogy ír egy igazolást, amiben igazolja az eddigi hiányzásokat? (sajnos a tanárok nagyon rendszertelenül vezetik a naplót, és én is sokszor csak egy-két óráról hiányoztam, nagyon nehéz követni, miket is kellene igazolnom)

2010. jan. 12. 18:28
 1/2 anonim ***** válasza:
72%

Mi úgy szoktuk, hogy ha már össze gyűlik egy csomó hiányzás, akkor írunk egy ilyet: Igazolom lányom hiányzásait ...-ig.

Viszont ez tanárfüggő, elvileg nem lehetne ezt elfogadnia, mert szülő csak 3 napot igazolhat. De ha rendes akkor elfogadja.

2010. jan. 12. 18:38
 2/2 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, hogy mért nem írtak igazolást rögtön a hiányzást követően? Az igazolatlannak annyi lehet a következméye, hogy osztályozóvizsgákat kell tenni a továbbhaladáshoz. Ki nem rúghatnak, mert tanköteles vagy, viszont a szüleidet pénzbüntetéssel sújthatja a jegyző az igazolatlanok miatt. Úgyhogy ők is jobban járnak, ha igazolják vagy orvossal igazoltatják.
2010. jan. 12. 19:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!