Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Meddig lehet allamilag tamogat...

Meddig lehet allamilag tamogatott képzésekre jelentkezni?

Figyelt kérdés
Szóval most idén érettségiztem és nem vettek fel az általam preferált szakra. Ezután kijöttem Angliában és itt jelentkeztem a Barnfield Collegre. Ha itt elvégztem azthiszem 2 vagy 3 év, utána visszamehetek otthon és újrafelvételizni valamelyik hazai egyetemre?

2014. aug. 7. 15:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Korhatár nincs, 60 évesen is lehet jelentkezni, de azt hiszem alapképzésen csak az első diploma már ami államilag támogatott - utána mesterképzésekben kell gondolkodnod, az még lehet államis utána.
2014. aug. 7. 15:36
 2/3 anonim ***** válasza:

Első válaszadó a válaszának első részében jól írta, felsőoktatásban korhatár nincs, 100 évesen is járhatsz egyetemre államilag támogatottra.

Viszont nem egy első diploma lehet állami támogatott még csak nem is egy! Van 12 féléved (ha orvosira jársz 14), amit arra használsz fel amire akarsz felsőoktatásban, lehet ez 2 db. 6 féléves alapszak, lehet egy 8 féléves alapszak és még marad 4 féléved mesterképzésre..de lehet 3 db. 4 féléves FSZ-t is végezned állami. 8ez a szabályozás 2012 januártól érvényes, aki a korábbit tudja az fog írni olyanokat, hogy alap és mestert lehet államin csak, szóval képzési szintenként egyet, ez mása nem igaz)

2014. aug. 7. 15:52
 3/3 anonim ***** válasza:
Igaza van a másodiknak, viszont azt ne felejtsd el, hogy ha Angliában végzed el az egyetemet, akkor itthon nem fogynak az államilag támogatott féléveid, ilyen szempontból mindegy, hogy van-e már diplomád, úgy kezdesz, mintha akkor érettségiztél volna.
2014. aug. 7. 20:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!