Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Miért mondják a gazdálkodás-me...

Miért mondják a gazdálkodás-menedzsment, nemzetközi gazdálkodás, kereskedelem-marketing büfészak?

Figyelt kérdés
450-470 pont kell hozzá és írtó nehéz bekerülni, még egy orvosira max. 400 pont elég. Nem egy soproni stb. egyetemre gondolok.
2014. aug. 6. 15:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
61%
Ha olyan könnyű orvosira bekerülni, akkor miért nem azt választod? Hiszen olyan könnyű egyszerre emelten biológiából és kémiából leérettségizni... Munkád biztosan lesz, és külföldön milliókat kereshetsz.
2014. aug. 6. 19:00
 12/25 A kérdező kommentje:
Nem az a beállítottságú vagyok, azért. Meg miért tanuljak 6 évig az egyetemen és utána 24 hónapig rezidens, majd 60 hónap a szakosodás. Szép szakma, meg szükség is van rá. De azért valljuk be nem keres olyan jól ám. Gyengébb képességű barátnőim meg tudták csinálni az emelteket. De szerintem az is az oktatás színvonalát emeli a Corvinuson vagy bárhol, hogy mivel sok a jelentkező, a jobbal közül is a legjobbakat veszik fel. (mert mégegyszer nem semmi a 470 pont)
2014. aug. 6. 19:30
 13/25 anonim ***** válasza:
100%
Az oktatás színvonalának a hallgatók színvonalához nem sok köze van, ahhoz meg pláne semmi, hogy mennyire használható a diploma.
2014. aug. 6. 19:50
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező baromság amiket mondasz már bocsánat. Még nem látsz bele a rendszerbe, nem érted mi miért van. Itt egy példa. Tegyük fel vagy egy egyetem ahol 450 a ponthatár oda mondjuk bekerül 30 nagyon okos, szerencsés ember, de az oktatók elidősödtek, megunták és kiléptek, vagy nem is tanítottak ott, magyarul nem jó tanárok. És most vegyük az ellenkezőjét. Van egy egyetem ahol 360 a ponthatár, sokkal több ember tud bejutni, viszont a legjobb tanárok tanítanak ott. Hol lesz jobb az oktatás színvonala? Ezzel csak azt próbálom szemléltetni, hogy a tanulók középiskolából hozott tudásának semmi köze, hogy milyen lesz a színvonal az adott suliban. Ha nem bírja kibukik.
2014. aug. 6. 20:31
 15/25 anonim ***** válasza:
91%

"De szerintem az is az oktatás színvonalát emeli a Corvinuson vagy bárhol, hogy mivel sok a jelentkező"

Akkor a népszerűség egyértelműen valaminek a színvonalát jelzi?

Ne nevettess, nagyon elvakult vagy ezzel az egyetemmel kapcsolatban. Ha neked tetszik menj erre, de nem kell mindenkit meggyőznőd arról, hogy a Corvinus és a gazdasági terület milyen jól fizető és színvonalas, olyan mintha ettől az egésztől te felsőbbrendűnek éreznéd magad.

2014. aug. 6. 21:08
 16/25 anonim ***** válasza:
68%
A Corvinusban az egyetlen jó dolog, hogy gyönyörű róla a kilátás a BME-re. Amúgy a legtöbben, akik odajárnak azt mondják, hogy szinte állandóan csak lézengenek, vizsgák előtti napokon tanulnak, és bulizásból állnak a napjaik. Akkor ez jelentené a színvonalat? Azért olyanokat állítasz kérdező, hogy nevetséges. Eleve kezdjük ott, hogy sehol sem 470 a határ, 465 a legnagyobb ponthatár, de az is csak kevés szakon, a többin a 450 jellemző. Kettő, bárki meg is veheti akár az érettségit ma már, ami azt jelenti, hogy akárki bejuthat oda, három, a középiskolai eredmények, amiket az ottani tanároknak, és saját maguknak köszönhetnek a tanulók, nem tükrözik az egyetemi színvonalat. Attól, hogy a diákoknak 450 pontjuk lett, egyetemen még lehet, hogy bamba oktatók tanítanak, és akkor hiába az a nagy "színvonal", de amúgy nem is értem, hogy lehet a pontszámból kiindulva megállapítani a színvonalat.
2014. aug. 7. 08:43
 17/25 A kérdező kommentje:
Hogyan lehetne már érettsègit venni?? Olyat hallottam, hogy bizonyos tanfolyamokon akármit írsz megkapod az érettségit. Szerinted.a 450 pontot.így érik el? Az én sulimban sok a szar tanár, ahogy bárhol máshol az országban, de a tanárokat nem tudod megválasztani.
2014. aug. 7. 10:08
 18/25 anonim ***** válasza:
100%
Hogyan lehetne? Egy volt osztálytársam úgy kb 5 tantárgyból bukott gimiben félévkor több éven keresztül, aztán kijavította végül kettesre, de végig így volt az egész gimi folyamán, amíg utolsó félévkor ki nem iratkozott és magánúton letette. 410 pontja lett. Nem vádaskodok, de ma már minden előfordulhat. A lényeg, hogy akkor is nevetséges, amiket írsz, mert a színvonal az oktatók minőségétől függ, ami pedig a pontszámoktól független.
2014. aug. 7. 12:38
 19/25 anonim ***** válasza:
78%
Olvasom ezeket a kérdéseket gyakorin a Corvinusos szakokkal kapcsolatban és nevetnem kell az összesen. :D Kérdező, ha ezt még olvasod, ne higgy senkinek, aki itt válaszolgat! Másodéves kermakros vagyok (a Corvinuson) és az összes ismerősöm aki akart, talált gyakornoki munkát és nem is keresnek rosszul. Nézzétek meg a statisztikákat pl. Felvi-n, a GTk-sok fizetése az egyik legjobb az egyetem elvégzése után. Ezek után nem értem miért hívják egyesek büfészaknak ezeket a szakokat. Az tévhit, hogy egyáltalán nem kell tanulni, mert igenis elvárják, hogy számot adj a tudásodról. Ha emellett még van egy kis életed és nem halsz bele a tanulásba, mert nem sz.patnak szét feleslegesen, akkor az már büfészak?
2014. nov. 14. 11:57
 20/25 anonim ***** válasza:
^ te mirol beszelsz? A valaszadok tobbsege nem a corvinust szolta le, hanem pont amellett ervelt hogy a magas pontszam nem feltetlenul azt jelenti hogy magas szinvonalu az intezmenyen meno oktatas. Nyilvan ezt te a corvinusra ertetted de a tobbseg csak mondta hogy a ketto nem fugg ossze.
2014. nov. 15. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!