Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek nem rossz, hogy...

Szerintetek nem rossz, hogy most már (majdnem) mindenkit felvesznek az egyetemekre?

Figyelt kérdés
Legutóbb azt hallottam, hogy elsőéves matekszakos hallgató nem tudott írásban osztani, a tanárnak kellett megmutatni! De olyan is van, hogy a katalógusban csak egy ikszet tesznek a nevük mellé, már a saját nevüket sem tudják leírni?
2014. aug. 4. 17:31
 1/10 anonim ***** válasza:
81%

Az semmi én még x-et sem tudok rajzolni mégis felvettek a hülyék :P

Most komolyan egy kicsit túlzol nem? Meg egyébként mi rossz származik abból ha "túl sok mindenkit felvesznek egyetemekre"? max van aki nem végzi el...

[link]

2014. aug. 4. 17:39
 2/10 anonim ***** válasza:

Nagyon rossz. Nagyon kéne a felvételi vizsga.

Sokszor, aki becsülettel, keményen, lelkiismerettel elvégezte, azt ugyanúgy azonosítják a kettessel átrugdosottakkal. Csak a szakomon ha körülnézek...... ugyanazt a papírt kapjuk, sehol nem derül ki belőle, hogy én 4,7-re teljesítettem 198 kreditet, ők meg, na mindegy.

2014. aug. 4. 17:41
 3/10 anonim ***** válasza:
55%

Városi legendák, vagy rosszindulatú szakmunkások terjesztenek ilyet. Tény hogy sok embert felvesznek egyetemre és nem olyan a rendszer mint 15-20 éve volt, de sokan ki is buknak nem szereznek közel sem annyian diplomát mint ahányan belevágnak, jó ha a fele eljut államvizsgáig..de inkább annyi sem.régen meg rendes felvételi volt, de aki bekerült annak 99%-a elvégezte.

Még mindig le vagyunk maradva a diplomával rendelkezők arányát tekintve Európához képest jócskán és ott se zsenik az emberek hidd el, úgyhogy még mindig nem vesznek fel mindenkit..

2014. aug. 4. 17:43
 4/10 anonim ***** válasza:
Tagadhatatlan a valódi értékeknek a politika általi erőteljes és szándékos elértéktelenítése. Ez minden területen érezteti hatását.
2014. aug. 4. 18:01
 5/10 anonim ***** válasza:
72%

Ez nem igaz, tavaly jóval kevesebben jelentkeztek, mint idén, mégis ugyanannyi főt vettek fel kb....pedig csak 20 pontot emeltek.. a 300 pontos határ már szép kis minimum lesz..''Ki nem tud elérni 300 pontot''?

Sok a jelentkező! Így természetesen sok a gyengébb is, arról nem is beszélve majd, hogy a hátrányos helyzet nem nyújt előnyt a minimum elérésében, nekik340 lesz a határ..nem tudom mi volt régen, de erre 4-5 év múlva biztos nem lesz példa, mert minden számít!

2014. aug. 4. 18:06
 6/10 anonim ***** válasza:
72%
Teljesen mindegy. Bekerülni és elvégezni az egyetemet nem ugyanaz. :)
2014. aug. 4. 18:46
 7/10 anonim ***** válasza:
Az rendben van, de elvégezni summa cum laudéval vagy úgy, hogy fingom nincs róla mit tanultam, sose jártam be, végigbuliztam az egészet, az nem ugyanaz. És mégis ugyanazon intézmény papírját kapjuk, ugyanakkora eséllyel indulunk az állásért.
2014. aug. 4. 18:58
 8/10 anonim ***** válasza:
72%

:D jaj ne már most komolyan a munkáltatók sem hülyék...

Ha meg nem számít nekik akkor nem is érdemes ott dolgozni...

De az igaz, hogy lehetsz de kiváló az iskolában mikor meg gyakorlatban fing vagy...

2014. aug. 4. 19:27
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
évről évre egyre kevesebb diák felvételezik felsőoktatási intézményekbe, még jó, hogy mindenkit felvesznek, akit tudnak... :)
2014. aug. 4. 21:22
 10/10 anonim ***** válasza:
Munkavállalási esélyekre azt tudom mondani, hogy nem ugyanaz megkapni és megtartani egy állást. :) Jó esetben egy kettes és egy summa cum laude végzős között érződik a különbség éles helyzetben.
2014. aug. 4. 23:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!