Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Mit jelent az, hogy a bölcsész...

Mit jelent az, hogy a bölcsész képzés 350 fővel csökkent?

Figyelt kérdés

Olvastam, hogy a bölcsész képzésre felvehető államilag támogatott helyeket 350 fővel lecsökkentették.

Nahh most ha én ezt jól értelmezem akkor ez végül is semmi igaz?

Ha megnézem kb. az összes egyetemen és sok főiskolán van bölcsész kar, és bölcsész képzési terület.

Vagyis ez a 350 fős csökkenés elvileg annyira semmi, hogy lényegtelen. Kb. 1 hellyel csökkenne minden szak, ami max. 1 pontos emelkedést jelentene...

Vagyis ez a csökkenés szó szerint semmi.

Jól értelmezem?

2010. jan. 11. 20:07
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem igen. Valahogy én is így értelmeztem.
2010. jan. 11. 20:19
 2/5 A kérdező kommentje:

Akkor oké. Ha megnézem rengeteg szak van a bölcsészképzésen belül. Ezek meg egy csomó egyetemen, akkor tényleg nem gáz.

Nem úgy mint akkor a jogin, ahol nagyon sokat csökkentettek, és csak egy osztatlan jogász képzés van. Akkor ott jó magas lesz a pont. :S

2010. jan. 11. 20:21
 3/5 anonim ***** válasza:
1jogász képzés? Te hol élsz? Egyébként mindenki itt parázik a csökkentés miatt, de figyeljétek meg, hogy baromira nem fog emelkedni, ez elenyésző, a jogon esetleg, bölcsészen meg...kb ilyen 1-2pontos emelkedésre számítok, bár ilyen szintű csökkentésnél, ha esetleg egy kicsivel rosszabb eredményt érnek el, mint a tavalyiak, még csökkenhet is...
2010. jan. 14. 15:43
 4/5 A kérdező kommentje:

Persze én értem, csak ha megnézed Jogira eddig 1100 embert vettek fel, most már csak 850-et.

Ebből csak egyetlen egy szak van, összesen 8 egyetemen tanítanak ilyet.

Még bölcsész szakból rengeteg van, és rengeteg iskolában tanítják.

De legyen igazad... :)

2010. jan. 14. 16:45
 5/5 A kérdező kommentje:
Jahh az eredményt meg nem tudom. Ált. évről-évre könnyebb az érettségi...
2010. jan. 14. 16:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!