Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » DNG-re járók felvételizők...

DNG-re járók felvételizők válaszolnátok pár kérdésre?

Figyelt kérdés

Szeretnék a DNG-re felvételizni de rengeteg kérdésem van:

1. Milyen a felvételi az egyes és a kettes németre?

2. a két osztály között van rivalizálás mi jobbak vagyunk stb.?

3. Milyen programok vannak?

4. Mennyire erősen kell tanulni?

5. Fél németség számít valamit?

6. csak az egyik németre lehet felvételizni (pl. ha kettesre nem vesznek fel akkor már egyesre sem juthatok be?

7. Milyen az egész iskola? :)

Ennyi lenne megköszönném a válaszokat sokat segítene :)

2014. aug. 1. 17:34
 1/1 anonim ***** válasza:

szia!

én most végeztem ebben az iskolában és ha újra kéne felvételizni akkor biztosan nem ide jönnék( az osztálytársaim többsége is ezt mondta) Az osztályok között én nem tapasztaltam rivalizásást, sőt, barátségok is szövödtek köztünk. Nem kell halálra tanulni magunkat,semmi következménye nincsen a dolgoknak(mármint az igazgató egyáltalán nem való igazgatónak, a buntetések rendszeresen elmaradnak).Többször elöfordult ,hogy bulizás utan,2óra alvással voltunk bent(nem tudtunk figyelni, a a tanárok is tisztában voltak ezzel ,mégsem szóltak ránk egyszer sem) Az oktatás színvonala tanárfüggő, nem nagy iskola ( van 3-3 matek/ töri tanár 1-1nagyon szuper,a másik kettőnél pedig nem lehet rendesen felkészülni az érettségire ,tapasztalatból mondom,mindkét tantárgyból volt tanárváltás az osztályomban.) A németre óriási hangsúlyt fektetnek (aminek meg is lesz az eredménye 90%ban)de az angoloktatással nem fogsz előrébb jutni. A nemzetiségi része miatt ne aggódj! Én sem vagyok sváb , és semmi hátrányom nem származott belőle. Az egész kimerül a svábbálban és tracht viselésében (egy éveben kb 5ször, ünnepeken kell felvenni a népviseletet.) Emellett vannak nemzetiségi programok,de nem kötelezőek(általában nem sokan vesznek rajta rész,mintahogy a sulikupa sem túl népszerű) más szabadisős program sajnos nem nagyon van.

Nagyjából ennyi, és nem azért vagyok ilyen véleménnyel mert nem jött össze a felvételi vagy az érettségi (német c1,és angol b2 nyelvvizsgam van és több ,mint 440pontom van)

Ha érdekel még valami írj nyugodtan :) !

2015. júl. 20. 02:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!