Most fogom elkezdeni utolsó évemet szakközépben és nem tudom eldönteni, hogy az eltére menjek földrajzra vagy Gödöllőre természetvédelmi mérnöki szakra. Szerintetetk hova érdemesebb menni?
Figyelt kérdés
2014. aug. 1. 14:35
1/7 anonim válasza:
Ha ezekből kell választani egyértelműen a természetvédelmi mérnök, de őszintén egyik sem piacképes diploma.
2/7 anonim válasza:
szerintem meg inkább Föci ELTE, több lehetőséged lesz szakosodni, Msc-re menni
3/7 A kérdező kommentje:
Ha az Eltére mennék ott tovább tanulnék geográfus msc-n geoinformatikus szakirányon.
2014. aug. 1. 17:48
4/7 anonim válasza:
A SZIE MKK ahol a természetvédelmi mérnök képzés van egy elit kutatókar, az ELTE pedig egy elit kutatóegyetem, tehát egyik választás sem rossz.
A természetvédelmi mérnök képzésben több a biológia-ökológia, a földrajznak pedig kb. fele természetföldrajz fele gazdasági és politikai földrajz.
Mindkettőre többféle MSc, és utána PhD is építhető.
A természetvédelmi mérnök mellett szól, hogy jelenleg keresettebb-gyakorlatiasabb és már a képzés során kapcsolatokat építhetsz ki a leendő potenciális munkaadóiddal. A föci mellett szól, hogy több olyan alapozó tárgyat tanulsz, ami sok más szak későbbi elsajátítását segítheti.
5/7 A kérdező kommentje:
Még mindig gondolkodom, hónapokig úgy voltam vele, hogy föcire megyek, de aztán elkezdtem más szakokat is keresni és megtetszett a természetvédelmi mérnök is és ezzel talán az elhelyezkedés is könnyebb. Viszont legalább még van időm egy kicsit gondolkodni.
2014. aug. 2. 18:52
6/7 A kérdező kommentje:
Milyen eséllyel lehet elhelyezkedni ezekkel a diplomákkal?
2014. aug. 4. 20:22
7/7 anonim válasza:
BSc-s diplomával amúgy sem könnyű, annyira emlékszek egy felvi-s cikkből, hogy a föci BSc-vel csak minden második ember talál olyan munkát, amihez diploma kell. A természetvédelmi mérnök szerintem azért jobb, mert így sokkal több MSc-re mehetsz majd, nem kell annyi tárgyat pótolnod, mintha föciről mennél tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!