Szóval ha lebetegszek, elégtelent kapok az egyetemen (SOTE)?
Nézegettem a Semmelweis Egyetem ÁOK tantárgyak követelményeit és az orvosi élettan tantárgynál ezt a mondatot találtam:
"Az elméleti tudás megítélésére a gyakorlatvezető egyéni módszereket - röpdolgozat, szóbeli beszámoló - alkalmaz. A hiányzás, bármi okból történik is, elégtelen érdemjeggyel jár."
Milyen genyóság ez???
Mindig van pót. Sőt pót-pót is meg szokott lenni hirdetve egyes tárgyakból.
Szóval utálom mikor leírják úgy az egyetemet, mintha a halál se érdekelné a tanszéket. Ez nem így van. Nem kell ekkora cipőt keríteni neki, ha hiányzol egy zh-ról. Elégtelen és kész. Elmész pótra és megírod jelesre. A legtöbb tárgyból egyébként a pót jegye felülírja az igazi jegyet, tehát mégcsak nem is átlagolnak.
Üdv egy SE-s.
Ráhibáztál az élettanra. Na ez lesz az a tárgy másodevben, amire akkor is be fogsz menni , ha elültött a metró.
Egyrészt, mert minden gyakorlat elején van egy ZH az előző heti anyagból, ezen ZH eredmények fognak adni egy átlagot, ami beleszámít a vizsgajegybe. Aki mindegyiket megírta (tehát mindegyik gyakorlaton bent volt) a 3 legrosszabbat kihúzathatja.
Másrészt minden zh után van egy hosszú konzultáció szintén az előző hét anyagából, ami neked segít megérteni az előző heti anyagot, tehát a te érdekedben jó bejárni.
Harmadrészt év végén van egy külön gyakorlati szigorlat a gyakorlatok anyagából.
Az, amiről te beszélsz ( nehány gyakvez szeret még a zh mellett is egy kis dolgozatot íratni), kisebb jelentősséggel bir, mert azoknak a jegyek kevésbé fontosak ( a beszámítás miatt, hosszú...), nem is minden gyakvez írat ilyen röpdolgozatokat :)
Az összes többi tárgyat lehet lazábban venni. Első évben neketek lesz biofizika, orvosi kémia/biokémia, anat stb., ezekről 3x hiányozhatsz ( eezt a számot nagyon kevésnek találtam, mielőtt elkezdtem orvostanhallgatni, aztán sosem lett kevés:), különösebb következmények nélkül. Egy félévben kétszer van demó (zh), ezekre illik bemenni, de ha nem sikerül, akkor van méh pót, meg pót-pót demó :)
Amúgy meg fogod látni, hogy ez nagyon más, mint a gimi. Nem azért fogsz bejárni, mert a tanár csúnyán néz rád, ha ellógtad a gyakot, vagy mert megdádáznak érte. Te szívod meg, ha nem jársz be, a saját érdekedben akarsz ott lenni, neked lesz könnyebb.
Aztán lehet, hogy nem mindenki gondolja így, nekem mindenesetre így másodév után ez a véleményem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!