BME-sek! A tantárgyakat már most fel kell venni? Vagy majd csak szeptember elején?
Ma kaptam meg a Neptun kódomat, és láttam a tárgyfelvételnél, hogy már csomó kurzusra jelentkeztek sokan :O
és amúgy a kötelező tárgyakon kívül miket kell majd felvenni? testnevelést meg valami idegennyelvet?
Neked semmit, minden tárgyat felvesz a Tanulmányi Osztály.
Akik jelentkeztek, azok a másodévesek.
Tesit magadnak kell, de nem kötelező. Ha engedi, akkor vedd fel most ami tetszik mert hamar elfogynak a helyek.
Tesit nem kötelező? :o nem úgy van, hogy 2 félév kötelező?
És az idegennyelvvel mi a helyzet?
köszi a választ :)
Pontosan, 7 félév alatt kell 2 félév tesit "elvégezni". Most nem kötelező. (Egyébként ajánlott, később lustaság áldozata lehet.)
Idegennyelv egyáltalán nem kötelező. Kapsz 10 nyelvi kreditet, ezt 2/3 kredites (nagy/kiscsoportos) nyelvórákra költheted.
Szuper, köszi :D
Azt hittem, hogy kötelező a tesi az első évben, mert itt úgy mutatta
De ebben az esetben majd csak jövőre fogok tesizni :D
A regisztrációs héten kell felvenned a tárgyakat (szept. első hetében) a tanulmányi osztály nem vesz fel semmit helyetted, a BME-n legalábbis ez így van. Ebben majd pl. a mentorok fognak neked segíteni, most még nem kell semmit csinálnod.
Előbb fel sem tudnád venni a tárgyakat, a tárgyjelentkezésnek előre meghatározott időtartománya van.
Akik felvették a kurzusokat már, ők felsőbbévesek, nekik más időpont volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!