Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » TÁG Debrecen! Nyelvi előkészít...

TÁG Debrecen! Nyelvi előkészítős magyar-töri szakra milyen nehéz bejutni?

Figyelt kérdés
Hetedikes vagyok, jövőre kell felvételiznem.4,8 az átlagom, matekból és fizikából vagyok négyes. Ez sokat levon a pontjaimból? Elég csak az egyik tárgyból (töri, magyar) szóbeliznem? Tapsztalatokat leírnátok, és, hogy mennyi így az esélyem?

2014. júl. 29. 08:58
 1/3 anonim ***** válasza:
Szia! A TÁG-ban ötödik osztálytól kezdeve nézik az összes jegyedet. Tehát, ha végig kitűnő voltál, az 50 pontot ér. Igen, választhatsz, hogy magyarból vagy töriből akarsz-e szóbelizni. A központi felvételinél törekedj minél több pontot megszerezni. Szerintem, ha 75 vagy attól több pontosra megírod és nagyon jól szóbelizel, akkor komoly esélyed lesz. Én tavaly felvételiztem a TÁG-ba, úgyhogy ha kérdésed van még nyugodtan kérdezz!
2014. júl. 30. 21:11
 2/3 A kérdező kommentje:
Oke, koszonom szepen!!:) Otodikben 4,7 volt az atlagom, hatodikban 4,9(tesi negyes, azt is nezik?) illetve most hetedikben, mint emlitettem,4,8.Viszont toribol es magyarbol vagyok a legjobb, es angolbol is dicsereges lettem.Megprobalom nagyon jora megirni a kozpontit, mar most nyaron elkezdek keszulni ra.:) A magyar szobeli altalaban mit szokott tartalmazni? Meg, ha ebben tudnal segiteni, akkor azt megkoszonnem.:)
2014. júl. 31. 07:40
 3/3 anonim ***** válasza:

Tesit és az ehhez hasonló tárgyakat nem nézik. Magyarból költők,írók életrajza és tőlük egy pár elemzett mű. Majd ha mész nyíltnapra a TÁG-ba, akkor ott adni fognak egy kiskönyvet, amiben le van írva, hogy miből kell pontosan szóbelizni. És még egy tipp! Központi előtt semmiképp ne kezdd el tanulni a magyart/törit, mert úgy el fogod felejteni....

Sok sikert és kitartást!:)

2014. júl. 31. 09:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!