Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Budapesten jó gimnáziumok?

Budapesten jó gimnáziumok?

Figyelt kérdés
Jövőre felvételizek és már most elkezdtem párat nézegetni.Az egyik a Szerbantal a másik pedig a Szent László volt.Tudnátok még mondani ilyen színvonalú gimiket?Vagy ezekről vélemény?Ezek kapcsán bármit meghallgatok szívesen:)

2014. júl. 28. 21:41
 1/9 anonim ***** válasza:
50%
Kölcsey Ferenc Gimnázium, Veres Pálné Gimnázium, ELTE Trefort Ágoston Gyakorlóiskola, Szinyei Merse Pál Gimnázium, Kispesti Károlyi Mihály Magyar-Spanyol Tannyelvű Gimnázium
2014. júl. 28. 21:46
 2/9 anonim ***** válasza:

A Szerb Antal valamivel jobb mint a Szent László.

Persze mindkettőt veri a Fazekas, Apáczai, Radnódi, Szent István...

2014. júl. 28. 21:57
 3/9 anonim ***** válasza:
A Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gyakorló Gimnáziumról mit lehet tudni? Mennyire jó?
2014. júl. 29. 10:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Hát azért a Szinyei nem épp ez a színvonal, de mindegy...

Én a Szent Lászlóba fogok járni, és ha nem is látok még bele a suli mindennapjaiba, azért talán tudok egyet s mást:)

Én tömkomra megyek, úgyhogy már most megkérdezem, hogy neked ott melyik tagozat szimpi, mert csak erről tudok úgy istenigazából beszélni:))

Általánosságban egy erős, jó hírű iskola, könnyű megközelíteni (Örsről a 3-as villamos konkrétan a bejáratnál tesz le), az Önkormányzatnak hála a környék is egyre szebb lesz, és az egész gimi olyan, mint egy kis ékszerdoboz<3

A nyílt nap teljesen korrekt volt, sokkal jobban tetszett, mint a többi gimiben, ahol voltam. Nem órákra mentünk be, hanem bejártuk az épületet, és diákok meséltek a tagozatukról a tanáraik hozzászólásaival kiegészítve:)

Rengeteg program van/lesz, amit fel is sorolok, remélem, hogy semmit sem hagyok ki: Kerti Party, Tojásbuli, Gólyatábor, Tanulmányi kirándulás(3nap), Gólyabál, Kampány, Lászlós hét, Lászlós nap, Szalagavató, most úgy írtam, ahogy eszembe jutott:D

Itt rengeteg infót találsz:

[link]

Itt kérdezősködhetsz a többiektől:

[link]

És fent, a Hírek,információk menüpontban, a Felvételi 2014/2015 részben olvashatsz még a tagozatokról:)

Remélem, segítettem, ha bármi van, nyugodtan kérdezz:)))

2014. aug. 13. 09:24
 5/9 A kérdező kommentje:

Úristen nagyon szépen köszönöm!:) engem angol szak vagy pedig láttam olyat hogy film és média szak

a tömegkom.-os milyen? meg még igazábol a szóbelire vagyok kiváncsi:)

2014. aug. 13. 11:06
 6/9 anonim ***** válasza:
A szóbeli nem volt nehéz(szerintem), odaadtam az ellenőrzőmet, megkérdezték, hogy miből miért lettem olyan, amilyen, és kérték, hogy meséljek magamról, hogy miért választottam ezt a gimit és hogy foglalkoztam-e már médiával (suliújság, sulirádió, de ha nem, az se baj). Fel kellet olvasnom egy szöveget, közepesen nehéz szavakkal (pl. meteorológia) és utána kérdeztek belőle (évszámok, nevek, helynevek). Főleg nekem kellett beszélnem 5-10 percig. Ja és azt is kérdezték, hogy mi a kedvenc filmem. :) Nagyon szeretem az osztályom, tök jó a közösség már most:D Az ofő is jófej:)) A tömkom 5 éves, az első évben fotózni és cikket írni fogunk, aztán a későbbiekben rádiózni, operatőrködni az ATV-nél, és a Zuglói TV egyik műsorában is benne lesz a kezünk:) Elmondták, hogy kicsit fárasztó lesz, mert időnként sokáig bent kell majd maradni vágni meg utómunkát csinálni. Én már nagyon vároom:)))) A F tagozat kétfelé van bontva, infóra és médiára, mi 32 leszünk összesen:) és még tanulunk majd photoshoppolni is. És a fórumon nyugodtan nyiss új topicot, vagy szeptembertől, mert akkor már mások is gyakrabban látogatják az oldalt:) Uuu már annyira várom a szeptembert:333
2014. aug. 13. 12:01
 7/9 anonim ***** válasza:
Ja el is felejtettem, első évben F-en eléggé rámennek az angolra, nem is nagyon lesznek csak szintentartó óráink(matek, magyar, nyelv, tesi, média. infó, ha emlékezetem nem csal). És választható második idegen nyelv is sok van, én spanyolra fogok menni:) Az angol szóbeli (a tagozatosoknak, nem a szintfelmérő) viszont amennyire tudom elég kemény...de még van időd dönteni:)))
2014. aug. 13. 12:05
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha bármi kérdésed van, írhatsz privit, mert ha nem tudom, megkérdezem a nagyoktól:D :))

Ja igen tömkomon kevés fiú van(nálunk 3) viszont infón kevés lány(1) szóval valamennyire kiegyenlítődünk, viszont a folyamatos egymástól függés(forgatás=csapatmunka) miatt elég hamar közölték, hogy házi nyúlra mi pláne nem lőhetünk, de ezért jó, hogy ott van az évfolyam többi tagja:D

2014. aug. 13. 12:10
 9/9 anonim ***** válasza:
Karinthy Frigyes Gimnázium. :)
2014. szept. 7. 18:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!