Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Egyetemen az órarendet magamna...

Egyetemen az órarendet magamnak állítom össze vagy ez, hogy működik?

Figyelt kérdés
Elte- jogászra fogok járni szeptembertől .
2014. júl. 25. 19:13
 1/10 A kérdező kommentje:

ez 2014/2015-ös ...

[link]

lehetséges, hogy ez már az órarend lenne??

2014. júl. 25. 19:15
 2/10 anonim ***** válasza:
szerintem ezek csak azok a tárgyak amik egységes időben vannak mindenkinek erre jönnek még rá
2014. júl. 25. 19:46
 3/10 anonim ***** válasza:
Nekem eltén anno magamnak kellett
2014. júl. 25. 19:48
 4/10 anonim ***** válasza:
46%
Ezt én sem értem, az mit jelent, hogy magadnak állítod össze az órarendet? Hogyan? Mi van ha egybeesik valamivel? Valaki leírná nekem, mert komolyan nem értem én sem. (11 osztályos vagyok, még nem beszéltek ilyenekről nekünk)
2014. júl. 25. 19:55
 5/10 anonim ***** válasza:
76%
Van egy hivatalos mintaterv,abban látod mik azok a fő tárgy ak amiket meg kell csinálnod ( az is hogy mikor). Minden évben ki van írva egy lista hogy miket tudsz felvenni, ezeket úgy csinálják hogy a fő tárgyak ne ütközzenek max a szabadon meg kötelezően választható tárgyak.
2014. júl. 25. 20:09
 6/10 anonim ***** válasza:
24%
itt igazából nem úgy megy majd hogy van 7*45 perc órád, kicsit másképp
2014. júl. 25. 20:12
 7/10 anonim ***** válasza:
Ezt ott el fogják mondani, hogy mi hogy van?
2014. júl. 25. 20:23
 8/10 anonim ***** válasza:
73%

Nálunk ez az órarend készítés úgy működik, hogy:

A kötelező tantárgyak 95%-a két részből épül fel: előadás és gyakorlat. Előadásból 1 időpont van, az fix, nem "mozgatható". Gyakorlatból kurzusonként meg van adva X db időpont (általában egy kurzushoz tartozik 3-4 "gyakorlat-oktató", és oktatónként van 4-5-6 időpont kb). Ezekkel tudunk "kombinálni". Az már a mi felelősségünk, hogy olyan gyakorlatot vegyünk fel, ami nem ütközik másik kurzus előadásával (úgy is fel lehet venni, de az a mi bajunk lesz). Általában a mintaterv szerint meghirdetett kurzusok előadásai nem ütköznek egymással (mintaterv szerint -> meg van adva melyik félévben mely tantárgyakat kell felvenni, ha buksz valamit, akkor az torlódik másik félévre). Kb. így kell elképzelni, hogy "mi magunk állítjuk össze az órarendet".

Sajnos a kérdésre nem tudok válaszolni (én azt mondom, hogy ti csoportokba lesztek osztva, táblázatból látszik, hogy mely csoportnak mikor van órája).

2014. júl. 25. 20:30
 9/10 anonim ***** válasza:
Persze lesznek segítők, felsőbbévesek, de alapjáraton az egyetemen már nem fogja senki sem fogni a kezed. Egyébként ezek a dolgok sokkal nehezebbnek tűnnek így leírva, mint a gyakorlatban, hamar bele lehet jönni, csak figyelni kell.
2014. júl. 25. 20:31
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez egyetem és szakfüggő is, mert nálunk fix órarend van, előadások egy időpontban mindenkinek, gyakorlatok csoportokra bontva, de nincs variálás, mindenki ugyanabban a csoportban van mindig és csak ahhoz a csoporthoz veheti fel a gyakorlatot. Magyarán kötelező tárgyaknál nincs versengés. És akkor ezekhez vesszük fel az elektív illetve fakultatív tárgyakat. Mivel a gyakorlatokon a részvétel kötelező, hiányzás esetén még a héten, másik csoport gyakorlatán való pótlás kötelező, ezért nem lehet úgy felvenni fakultatív órát, hogy az ütközzön gyakorlattal.
2014. júl. 25. 22:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!