Hogyan lett ugyanannyi a ponthatár államin és költségtérítésesen is mindenütt?
Nem tudom, de én is szeretnék kérdezni, nem kötekedésből, mégha annak is tűnhet: miért jelöl önköltségest első helyen, akinek ez nem kötelező, tehát nem használta el az állami féléveit másutt?
Semmi, de semmi hátrány nem ér, ha 2. vagy 3. helyre vesznek fel, ha oda elérted a ponthatárt, mindenképpen bentvagy. Nincs olyan, hogy a magasabb pontod ellenére kiszórnak, csak mert nem 1. helyen jelölted. Olyan sincs, hogy azonos pontszámúak közül előnyben részesítenek valakit, csak mert előbbre tette, ez gimiben így van, egyetemnél vagy felvesznek mindenkit azonos pontszám esetén, vagy senkit sem.
Szóval, nekem ez nem logikus, érdekelne, miért? Egyébként pszichológián is ugyanannyi volt.
Lehet, hogy az áll emögött, hogy az egyetemek lehetőséget kaptak arra, hogy saját maguk emeljenek a ponthatárokon a keretszám rovására, ha úgy látják jónak. Lehet, hogy úgy gondolták, akkor meghúzzák azon a minimumon, ami szerintük indokolt, hogy ilyen pontokkal reális elvégezni, és meghúzták mindkét formában, mint minimumot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!