Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Szerintetek miért tanítanak...

Szerintetek miért tanítanak nekünk kertészmérnök szakosoknak aerodinamikát? XD

Figyelt kérdés
Van olyan vizsgakérdésem pl ami az állandó sebességű repülés közben a szárnyra ható erőkre kérdez rá. Meg hasonók. Csak azt nem tudom, hogy jön ez ahhoz, hogy kertészmérnök szakra járok. Egyesektől azt a választ kaptam, hogy valószínűleg azért, hogy szakszerűen tudjam elhajítani a gereblyét. Mások szerint minden bizonnyal a repülőgépes permetezések miatt. Kíváncsi lennék hasonlóan szellemes elméletekre. De ha van rá hihető magyarázat, azt is szívesen veszem.
2010. jan. 10. 02:22
 1/8 anonim ***** válasza:

szellemes elméletek gyártását meghagyom másoknak

de szted nekem leendő gépészként,mi a jó égnek kell filózófiát,etikát,politológiát,közgázt több féléven keresztül?

2010. jan. 10. 07:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Hm. Talán az, hogy gépészmérnökként fogsz végezni, olyan szerkezetek létesítésére ad lehetőséget, melyekkel leigázhatod a világot, ezért fonos, hogy etikát és filozófiát tanulj, hogy megfelelő irányba tereljenek. Illetőleg ha már zseniális képességeid vannak, állítsd azt a politika és a gazdaság szolgálatába. A közgazdaságtan szerintem minden termelő szakon ott van, nálunk is. Valszeg azért, hogy ha netán eladni akarnál valamit, akkor megpróbálj a közgáz kurzuson szerzett tanokkal ármeghatározni, meg hasonlók. De valószínűbb, hogy a magyar oktatás csak simán szar, és azt sem tudják egyetemi vezetőink, mit iskellene tudnunk adott szakokon, valamint az etika, filozófia, közgáz és politológia tanárnak valszeg túl kevés kurzusa van. Valamire fizetést kell adni.
2010. jan. 10. 11:45
 3/8 A kérdező kommentje:
De én miért tanulok aerodinamikát? xD
2010. jan. 10. 11:47
 4/8 A kérdező kommentje:

Verbális válasz B. D-től:

" Ha 2 tonna salátát akarsz szállítani a magánrepülődön ésa pilóta eszméletét veszti?"

2010. jan. 10. 11:53
 5/8 anonim ***** válasza:
Van rá hihető magyarázat: mikor kertet kell tervezned, számolnod kell a környezeti hatásokkal. Ezek közé tartozik többek között a szél is. Mivel - legutóbbi tudomásom szerint - a fák lombkoronájának van egy adott fafajra jellemző formája, ezért megfelelő aerodinamikai tudással ki tudod számítani, hogy ha az adott helyre, ismert széljárás mellett a megrendelő által kért fákat telepíted ("mert az olyan szép lenne" alapon), akkor ki fognak-e dőlni vagy van esélyük a helyükön maradni. Ha pedig kidőlnek, akkor tudsz neki ajánlani másféle fát, amibe nem kap bele annyira a szél.
2010. jan. 10. 11:55
 6/8 A kérdező kommentje:
"vagy h megkönnyíthesd a munkád azzal h szárnyat szerelsz a talicskára és kilövöd"
2010. jan. 10. 11:57
 7/8 A kérdező kommentje:
Ez aranyoooos xD
2010. jan. 10. 11:58
 8/8 A kérdező kommentje:
11.55-nek: Hát igen. Rávilágítottál egy komoly tudományos probléma lényegére :D
2010. jan. 10. 11:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!