Politológia végzettséggel hogyan lehet elhelyezkedni a politikai életben?
A politológia nem politikusképző. Politikusnak akármilyen végzettséggel mehetsz (a legtöbb jogász amúgy...).
"a politológus szakemberek könnyedén eligazodnak a nemzetközi szervezetek és kapcsolatok rendszerében, képesek elemezni a politikai összefüggéseket, folyamatokat és törvényszerűségeket. Szakképesítésük megszerzése után részt vehetnek politikával kapcsolatos anyagok előkészítésében, politikatudományi kutatásokban, politikaelméleti részelemzések készítésében. Bekapcsolódhatnak a civil társadalom, az önkormányzatok, nemzetközi szervezetek munkájába mint szervező vagy menedzser. Szakterületükön készíthetnek összehasonlító elemzéseket, szakértői anyagokat."
(Idézet a felvi.hu-ról)
Politikus még érettségivel is lehetsz. (van rá példa igen)
Sőt még fizikusként is lehetsz politikus, (erre is van példa) meg gyakorlatilag bármilyen szakkal. A politikában nem annyira a végzettség számít, hanem hogyan csinálod a dolgokat. Pl. milyen hosszú a nyelved, milyenek az ambícióid stb.
Még valami. Az is fontos, hogy mennyire tudsz hatni az emberekre. Lehet neked 8 diplomád, ha képtelen vagy normális szónoklatot előadni, vagy egy normális cikket megírni.
A politológus szakma szerintem amúgy sem éri meg. Nem csak azért mert telített, hanem gyakorlatilag egy elemző vagy csak és semmi más... Nem tanulsz semmi olyan dolgot, ami miatt téged érdemes lenne alkalmazni.
Ha a Jobbikra gondolsz, akkor el kell keserítselek: tele vannak ők is jogászokkal, és politológusokkal.
Ezt azért tudom, mert én is ebben a pártban vagyok, szóval van belelátásom...
A politikai életben úgy tudsz elhelyezkedni, hogy belépsz egy pártba és aktívan támogatod / résztveszel működésükben.
Politológia diplomával ugyanúgy lehetsz képviselő, ahogy politikai elemző, szakértő, újságíró stb.
De ha téged ez komolyan érdekel és szeretsz vele foglalkozni, akkor hajrá. Aki tud és akar az elhelyezkedik.
Amúgy hozzáteszem, a szak elvégzése után, valószínűleg nem leszel már szélsőjobbos. Saját tapasztalat. De változtatni sosem késő. :)
"gyakorlatilag megszűnt az SZDSZ, MSZMP"
az MSZMP? vagy 20 éve!!!
Azért, mert a tanultabb emberek mérséklődnek.
A radikálisok csak egy tipikus oldalról közelítenek meg egy kérdést, a többit nem veszik figyelembe.
Aki tanultabb, komolyabb elemző képességgel rendelkezik, vagyis nem csak egy hanem több dolgot fog figyelembe venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!