Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A tanárok mit csinálnak nyáron?

A tanárok mit csinálnak nyáron?

Figyelt kérdés
Június végétől szabadságon vannak és nem kell semmit csinálniuk, vagy akkor is van valami tennivaló a suliban? Fizetést is kapnak ebben az időszakban rendesen?

2014. júl. 23. 13:51
 1/6 anonim válasza:
4%
Nemcsinálnak semmit de bizony, hogy kapnak fizetést...
2014. júl. 23. 14:05
 2/6 anonim ***** válasza:
91%

Na, ez abszolút nem igaz, hogy nem csinálunk semmit. :)

Én két suliban tanítok, az egyikben június 30-án még érettségiztettem, aztán jött a rengeteg adminisztráció. A tanítás mellett kicsit foglalkozom tudománnyal is, a doktori disszertációmon nem tudtam dolgozni egész évben, a tanítás mellett abszolút nem volt időm rá. Emellett szeptembertől új feladataim lesznek a suliban, azokra is csak nyáron tudok készülni. Arról nem is beszélve, hogy a tanév tapasztalatai alapján nagyon sok dolgot újra kell gondolnom, át kell rendezni a jegyzeteimet, és az újabb nézeteket, kutatási eredményeket is át kell tekinteni, és beilleszteni a tanított anyagba (aki képes évekig csak ugyanazt tanítani, nem valami jó tanár). Erre is csak nyáron van időm. Szóval nem igaz, hogy lebzselek.

Az egyik suliból nem kapok fizetést nyáron egyáltalán, a másikból csökkentett összeget.

2014. júl. 23. 14:05
 3/6 Kufirc30 válasza:
90%
A tanárok ekkor mehetnek jóformán csak nyaralni, és ekkor hozzák be a dolgaikat, amiket a rájuk osztott párszáz diák miatt nem tudnak év közben elvégezni. Tiszteletet nekik!
2014. júl. 23. 14:12
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok függ attól, hogy milyen tanár. Anyám és keresztanyám is az, úgyhogy van rálátásom a dologra. Fizetést kapnak rendesen, nekik kötelezettségeik is vannak. (Mondjuk magas pozícióban vannak mindketten). Július közepéig roskadásig vannak papírmunkával, napi 6-8 órában a suliban vannak. Évértékelők, tanmenetek, melyik tanár melyik osztályt kapja a következő évben, stb. Van iskolás táboroztatás, ez nagyjából megint elvesz 2 hetet a nyárból, felügyelőtanárként vannak jelen. Ezért külön pénzt nem kapnak, 3-4 tanár jut kb 40 db 8-12 éves gyerekre. Balaton mellett gondolhatod mekkora élmény, őrt állni, hogy melyik nyomja le az osztálytársát a víz alá, vagy melyiket viszik el a szatírok. :D Nyáron vannak a felújítási munkálatok, mivel az önkormányzat "rengeteg juttatást" ad a sulinak, így kb a tanárok fele és a normálisabbak családja pl újrafesti az iskola kerítését, vagy kirámolja a padlását a sulinak, stb. Új évfolyammal általában költöznek is a tanárok a régi osztályteremből, kicserélgetni a termek között a szükséges berendezéseket, foglalkoztató füzeteket, újrafesteni a tanterem falait hogy ne legyen penészes és beázott. Reálisan 2-3 hetük marad a nyárból.
2014. júl. 23. 14:13
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm a választ. Mindenesetre a nyári megnövekedett szabadidő IS vonzóvá tette nekem a tanári pályát. A kérdés ugyanis főleg azért "izgatott",mert tanár szeretnék majd lenni.
2014. júl. 23. 14:14
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Az én anyukám kicsivel több, mint egy hónapot van itthon effektíven szabadságon. Július 2-án kezdődött hivatalosan a szabadsága, de augusztus 20-a után már be kell járniuk, készülnek a tanévnyitóra. Mindemellett itthon készül ő is az új tanévre, új óravázlatokat, tanmeneteket ír, kijavítja az előző évieket, műsorokon gondolkozik, amelyeket ráosztanak (pl. karácsonyi vagy évnyitó).

Éveken keresztül táboroztatott, tavaly önkéntes táborban volt vezető, idén is bevállalt egy napot.

Egy hatalmas téveszme, hogy egy tanárnak is akkor kezdődik és addig tart a szünet, mint a diákjainak.

Igen, kap rendesen fizetést. De ezért cserébe kénytelen elviselni 10 hónapon keresztül mindazokat a problémákat, amikkel egy pedagógus szembesül.

2014. júl. 23. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!