A tanárok mit csinálnak nyáron?
Na, ez abszolút nem igaz, hogy nem csinálunk semmit. :)
Én két suliban tanítok, az egyikben június 30-án még érettségiztettem, aztán jött a rengeteg adminisztráció. A tanítás mellett kicsit foglalkozom tudománnyal is, a doktori disszertációmon nem tudtam dolgozni egész évben, a tanítás mellett abszolút nem volt időm rá. Emellett szeptembertől új feladataim lesznek a suliban, azokra is csak nyáron tudok készülni. Arról nem is beszélve, hogy a tanév tapasztalatai alapján nagyon sok dolgot újra kell gondolnom, át kell rendezni a jegyzeteimet, és az újabb nézeteket, kutatási eredményeket is át kell tekinteni, és beilleszteni a tanított anyagba (aki képes évekig csak ugyanazt tanítani, nem valami jó tanár). Erre is csak nyáron van időm. Szóval nem igaz, hogy lebzselek.
Az egyik suliból nem kapok fizetést nyáron egyáltalán, a másikból csökkentett összeget.
Az én anyukám kicsivel több, mint egy hónapot van itthon effektíven szabadságon. Július 2-án kezdődött hivatalosan a szabadsága, de augusztus 20-a után már be kell járniuk, készülnek a tanévnyitóra. Mindemellett itthon készül ő is az új tanévre, új óravázlatokat, tanmeneteket ír, kijavítja az előző évieket, műsorokon gondolkozik, amelyeket ráosztanak (pl. karácsonyi vagy évnyitó).
Éveken keresztül táboroztatott, tavaly önkéntes táborban volt vezető, idén is bevállalt egy napot.
Egy hatalmas téveszme, hogy egy tanárnak is akkor kezdődik és addig tart a szünet, mint a diákjainak.
Igen, kap rendesen fizetést. De ezért cserébe kénytelen elviselni 10 hónapon keresztül mindazokat a problémákat, amikkel egy pedagógus szembesül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!