Ebben az esetben vissza kell fizetnem az állami ösztöndíj felét? Help
Első éves főiskolás vagyok, államilag támogatott képzésen.
Sajnos nem sikerült összeszednem 30 kreditet (27-et sikerült :D), és ezért szerintem át fognak sorolni fizetősre. (Még nem kaptam levelet, gondolom majd július végén vagy augusztus elején.)
Ha átraknak fizetősre, akkor ki kell fizetnem a 2 államilag támogatott félévem tandíjának az 50%-át?
Ja és még egy kérdés. Közben felvételiztem egy másik suliba, ahová biztos felvesznek. A mostanin pedig passzíváltatnám magamat 2 félévre. Akkor most szeptemberben kellene visszafizetnem, vagy csak 2015 szeptemberében?
Előre is köszönöm a válaszokat!
majd csak ősszel jön a levél,
de nem fizetősre tesznek hanem kibatynak... szóval nem kell passziváltatnod
nem muszáj visszafizetni, lehet aláírni egy nyilatkozatot h 2 éven belül 10 hónapot dolgozol majd, ha töredékét akkor csökken az összeg... persze ezt elhalasztod a tanulmányaid végéig...
de vissza is fizetheted, kérhetsz részletfizetést is...
igen ledolgozhatod a 3,5 év után a most elhasznált 2 félévet is..
Amit előző írt hogy elbocsájtanak a 27 kredit miatt nem biztos hogy igaz a te esetedben. Egyetem függő. A Nemzeti felsőoktatási tv csak azt határozza meg, hogy ha 2 félév alatt nem szerzel 30 kreditet akkor át kell sorolni fizetősre. Egyetem TVSz ettől persze lehet szigorúbb, de mivel nem tudjuk hova jár a kérdező..így a Tvsz-t sem tudjuk megnézni rá mi az igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!