Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Ebben az esetben vissza kell...

Ebben az esetben vissza kell fizetnem az állami ösztöndíj felét? Help

Figyelt kérdés

Első éves főiskolás vagyok, államilag támogatott képzésen.

Sajnos nem sikerült összeszednem 30 kreditet (27-et sikerült :D), és ezért szerintem át fognak sorolni fizetősre. (Még nem kaptam levelet, gondolom majd július végén vagy augusztus elején.)

Ha átraknak fizetősre, akkor ki kell fizetnem a 2 államilag támogatott félévem tandíjának az 50%-át?

Ja és még egy kérdés. Közben felvételiztem egy másik suliba, ahová biztos felvesznek. A mostanin pedig passzíváltatnám magamat 2 félévre. Akkor most szeptemberben kellene visszafizetnem, vagy csak 2015 szeptemberében?

Előre is köszönöm a válaszokat!

2014. júl. 21. 18:18
 1/3 anonim ***** válasza:

majd csak ősszel jön a levél,

de nem fizetősre tesznek hanem kibatynak... szóval nem kell passziváltatnod

nem muszáj visszafizetni, lehet aláírni egy nyilatkozatot h 2 éven belül 10 hónapot dolgozol majd, ha töredékét akkor csökken az összeg... persze ezt elhalasztod a tanulmányaid végéig...

de vissza is fizetheted, kérhetsz részletfizetést is...

2014. júl. 21. 18:35
 2/3 A kérdező kommentje:
Szóval ha most megyek másik suliba, ami 7 féléves, akkor ledolgozhatom azt a 10 hónapot miután befejezem a tanulmányaimat, 3 és fél év múlva?
2014. júl. 21. 18:47
 3/3 anonim ***** válasza:

igen ledolgozhatod a 3,5 év után a most elhasznált 2 félévet is..

Amit előző írt hogy elbocsájtanak a 27 kredit miatt nem biztos hogy igaz a te esetedben. Egyetem függő. A Nemzeti felsőoktatási tv csak azt határozza meg, hogy ha 2 félév alatt nem szerzel 30 kreditet akkor át kell sorolni fizetősre. Egyetem TVSz ettől persze lehet szigorúbb, de mivel nem tudjuk hova jár a kérdező..így a Tvsz-t sem tudjuk megnézni rá mi az igaz.

2014. júl. 21. 20:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!