Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » Milyen a nyelvészet a Szegedi...

Milyen a nyelvészet a Szegedi Tudományegyetemen?

Figyelt kérdés
2014. júl. 19. 12:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Az alkalmazott nyelvészet?
2014. júl. 20. 19:59
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen.
2014. júl. 20. 23:59
 3/4 anonim ***** válasza:

2 éve végeztem ott.

Többnyire jókat tudok írni róla. Szerintem rendkívül jó hangulat van azon a tanszéken; mivel elég kevesen járnak erre a szakra, a tanárokkal szinte baráti kapcsolatot tudtunk kialakítani.

Az órák, előadások is jók, csak egy kicsit sok. Tudod, az alkalmazott nyelvészetnek rengeteg területe van, ezáltal elég sok tárgyunk is volt, sok vizsga, beadandó. Sok-sok területbe belekóstolunk, de arra nemigen van idő, mód, hogy különösebben belemerüljünk bármelyikbe is.

2014. júl. 21. 06:53
 4/4 A kérdező kommentje:

Hú, örülök, hogy találtam valakit, aki ott tanult! Pont ebben reménykedtem :)

Ez az alapszak, amiről beszélünk? Mesterszakon azért gondolom már van lehetőség, hogy specializáld magad egy területre, nem?

És még egy, kissé prózaibb kérdés: szerinted milyenek a karrierlehetőségek ezzel a diplomával, milyen a piaci értéke? Mennyiben változtat ezen az, hogy két idegen nyelven már jól tudok? Milyen irányban szoktak elhelyezkedni az ezen a szakon végzettek?

2014. júl. 21. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!